Donald_Duck
Donald_Duck @Donald_Duck
ΕΛΛΑΣ

Χορταστικό και με πλούσια γεύση, σαν Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό φαγητό. Μια συνταγή από τον Μεγάλο Δάσκαλο τον αξέχαστο Τσελεμεντέ. Και με λίγες δίκες μου αλλαγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή σας μπορεί κάλλιστα να εμπλουτιστεί και με λαχανικά όπως πιπεριές σε διάφορα χρώματα, καρότο κ.α.  Μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό με μια φρέσκια σαλάτα όπως λάχανο-καρότο ή με βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας.  Αν πάλι σας αρέσει η πλούσια γεύση, όπως εγώ, σας προτείνω να προσθέσετε στο κοτόπουλο που βράζει, μια κουταλιά της σούπας ζωμό κότας σε κόκκους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

61 Minutes
6 έως 8 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο 1 1/2 με 2 κιλά, σε μερίδες
  2. 500 γραμ. χυλοπίτες χωριάτικες
  3. 1-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  4. 1 κουτί ντομάτα κονκασέ ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  5. 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  6. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
  7. Κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να στεγνώσει.

  2. 2

    Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.

  3. 3

    Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύετε για 1 λεπτό και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.

  4. 4

    Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζετε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος ή ταψί, ρίχνετε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.

  5. 5

    Ψήνετε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες.

  6. 6

    Σερβίρετε το φαγητό σε μερίδες και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυράκι ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Μαρία Στρατουδάκη
Μαρία Στρατουδάκη @maria_88cook
Τέλεια συνταγή!!! Και με χυλοπίτες,αλλά και με κριθαράκι!!! Όσο πιο απλή,τόσο πιο καλή!!!

Από

Donald_Duck
Donald_Duck @Donald_Duck
στις
ΕΛΛΑΣ