Κοτόπουλο πανέ

Bαθμολογία: 3.5
       
 
2 ψήφοι
τσιγαρο, 26.05.07

Περιγραφή

Τραγανα φιλέτα κοτόπουλου

Κοτόπουλο πανέ
photo: christmast

Τι χρειαζόμαστε:

  • Στήθος απο κοτόπουλο (2-6 φιλέτα)
  • 1/2 κουπα θρυμματισμενη φρυγανιά
  • 2-3 κουταλιες της σουπας αλεύρι για ολες τις χρησεις
  • 1 αυγο
  • 1 κουταλια της σουπας σησαμι
  • 2-3 φυλλαρακια δεντρολίβανο ψιλικομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαυρο
  • πιπέρι καγιέν (ελαχιστο)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κοτόπουλο φιλέτο
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βραζουμε για 4 λεπτακια τα φιλετα. Εαν θελουμε τα κοβουμε σε μπουκιτσες μετα το βρασιμο.
  2. Ανακατευουμε τη θρυμματισμενη φρυγανια με το αλευρι, το ψιλοκομμενο δεντρολιβανο, τα αλατοπιπερα και το σησαμι, μεσα σε ενα βαθυ πιατο.
  3. Χτυπαμε το αυγο σε ενα ξεχωριστο μπωλ.
  4. Βουταμε στο αυγο το καθε φιλετακι (ή τις κομμενες μπουκιτσες) και απο τις δυο μεριες και μετα στο μιγμα της φρυγανιας (επισης απο τις δυο πλευρες)
  5. Τηγανιζουμε σε δυνατη φωτια μεχρι να ψηθει η κρουστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βαλτε αρκετο λαδι στο τηγανι ετσι ωστε να κολυμπαει το φιλετο μεχρι την μεση, οποτε γυρνωντας το εχει ψηθει ομοιομορφα
Αν χρησιμοποιησετε πανω απο 5-6 φιλετα, χτυπηστε 2 αυγα.
Οι μικροι μας φιλοι θα ξετρελλαθουν.

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-1-12  
    ετσι φτιαχνω και εγω τα σνιτσελ μου μονο που δεν τα βραζω καθολου..με σουσαμι και δεντρολιβανο.. αλλα τα τηγανιζω.. θα το δοκιμασω και με λιγο βρασιμο... και θα επιστρεψω με πιο πολλα πιρουνακια .
    #
    Σχόλιο από christmast, 11-5-13  
    Ωραία συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα. Τη δοκίμασα και χωρίς βράσιμο και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό. Δεν πρόσθεσα σουσάμι, γιατί δεν μας αρέσει με το κοτόπουλο και συνόδευσα με πιτούλες για σουβλάκι.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από thomaei, 30-1-12  
    ετσι φτιαχνω και εγω τα σνιτσελ μου μονο που δεν τα βραζω καθολου..με σουσαμι και δεντρολιβανο.. αλλα τα τηγανιζω.. θα το δοκιμασω και με λιγο βρασιμο... και θα επιστρεψω με πιο πολλα πιρουνακια .

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από christmast, 11-5-13  
    Ωραία συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα. Τη δοκίμασα και χωρίς βράσιμο και το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό. Δεν πρόσθεσα σουσάμι, γιατί δεν μας αρέσει με το κοτόπουλο και συνόδευσα με πιτούλες για σουβλάκι.

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 128 αγαπημένων συνταγών, του/της nantia16