Loop
Loop @cook_8479949
,Ελλάδα

Πολύ ωραία συνταγή για κοτόπουλο, πολύ χορταστική χωρίς να σε μπουχτίζει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κοτόπουλο παρμεζάνα γίνεται με παρμεζάνα... (ωωω τι έκπληξη!) αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα μπορείτε να το δοκιμάσετε με γραβιέρα, κασέρι ή κάποιο άλλο τυρί που σας αρέσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
2-4 άτομα
  1. 4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο ανοιγμένα και χτυπημένα για σνίτσελ
  2. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  3. 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  4. σκόρδο σε σκόνη
  5. φύλλα δάφνης
  6. 800 γρ. ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
  7. αλάτι
  8. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  9. ξερό βασιλικό (όσο ποθείτε)
  10. 1/2 κούπα αλεύρι
  11. 2 αυγά μεγάλα χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό
  12. παρμεζάνα τριμμένη ή κομμένη σε φέτες (όσο γίνεται) λεπτές

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτετε και το σκόρδο και μαγειρεύετε ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη δάφνη, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά, να δέσει η σάλτσα.

  2. 2

    Ρίχνετε μπόλικο αλατοπίπερο στο αλεύρι και αλευρώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Στη συνέχεια περνάτε τα φιλέτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά (επειδή μου αρέσουν οι έντονες γεύσεις μέσα στη φρυγανιά βάζω σκόρδο σε σκόνη και βασιλικό τριμμένο).

  3. 3

    Τηγανίζετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές, να ροδίσουν καλά. Βάζετε τα φιλέτα σε ταψί και από πάνω ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας.

  4. 4

    Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα ή (όπως προτιμώ εγώ) βάζετε τις κομμένες φέτες του τυριού πάνω απο κάθε κομμάτι κοτόπουλο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, να λιώσει και να αρχίσει να ροδίζει το τυρί.

  5. 5

    Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  6. 6

    Σερβίρετε τα μακαρόνια με τα φιλέτα του κοτόπουλου και την σάλτσα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Mario Makris
Mario Makris @mariomaksef
Μολις την ετοίμασα. Φοβερή συνταγή, πολύ νόστιμο.

Από

Loop
Loop @cook_8479949
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα