κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο πιπερονάτο light

Κοτόπουλο πιπερονάτο light

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
LunaLoca
LunaLoca @cook_8457204

Φιλετάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με πιπεριές και κρεμμυδια και με πολύ λίγες θερμίδες.. Αν στην δίαιτα βαρεθήκατε να τρώτε στήθος ψητό δοκιμάστε το.. Είναι μούρλια..

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται ωραιότατα σκέτο χωρίς κανένα συνοδευτικό.. (σε φάση αυστηρής δίαιτας). Πηγαίνει ωραιότατα με ρυζάκι και φυσικά πατάτες τηγανιτές. Είναι δική μου συνταγή που προέκυψε όταν βαρέθηκα να τρώω φιλέτο ψητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  2. 2 μέτρια κρεμμύδια
  3. 3-4 πιπεριές ό,τι τύπου σας αρέσουν (πράσινες, κέρατο ή φλωρίνης ...και ανάμεικτες ακόμη καλύτερα)
  4. 2 ώριμες ντομάτες ή 1,5 κονσέρβα ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  5. 1,5 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  6. 2 κ.σ. ξύδι
  7. 1 κ.γ. κάρυ
  8. 1/2 κ.γ ζάχαρη
  9. 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  10. αλάτι και μπόλικο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το φιλέτο μας σε κομμάτια προσπαθώντας να έχουν πάνω κάτω όλα το ίδιο μέγεθος.

  2. 2

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.

  3. 3

    Αλέθουμε τις ντομάτες στο multi (πρέπει να προκύπτει περίπου 1,5 νεροπότηρο πολτός ντομάτας).

  4. 4

    Σε ένα πλατύ αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

  5. 5

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με το κάρυ και το σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Δεν το αφήνουμε πολύ ώρα γιατί γίνεται γρήγορα και μπορεί να στεγνώσει. Σβήνουμε με το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού κρατάμε μόνο λίγο για μετά και προσθέτουμε και το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά.

  6. 6

    Βγάζουμε το τηγανάκι από το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστέι το κοτόπουλο μέσα στο ζουμί του.

  7. 7

    Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμύδι και το τσιγαρίζουμε με πολύ λίγο λαδάκι (η συνταγή είναι light προορισμένη για δίαιτα. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει παραπάνω λάδι).

  8. 8

    Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε και αυτές.

  9. 9

    Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  10. 10

    Αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει και λίγο πριν να είναι έτοιμη, όταν δηλαδή έχει αρχίσει να μελώνει και να μαλακώνουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές προσθέτουμε το κοτόπουλο με τα ζουμιά του.

  11. 11

    Σκέπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για πέντε λεπτά ακόμη. Η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει και το κοτόπουλο να μην στεγνώσει.

  12. 12

    Το φαγητάκι μας είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

LunaLoca
LunaLoca @cook_8457204
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα