Κοτόπουλο ψητό "πεταλούδα"
Πεντανόστιμο και πανεύκολο κοτόπουλο ανοιχτό (πεταλούδα) με πατατούλες στον φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνηθίζω να ψήνω με τον τρόπο αυτό το κοτόπουλο γιατί μου αρέσει πολύ. Ελπίζω και σε εσάς!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καταρχήν ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Αφαιρούμε τον λαιμό και κόβουμε τις άκρες από τις φτερούγες. Τοποθετούμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω στον πάγκο. Με ψαλίδι κουζίνας ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος τη μία πλευρά, από την ουρά προς το λαιμό. Πιέζουμε και ανοίγουμε διάπλατα (πεταλούδα) το κοτόπουλο. Αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο, με το στήθος προς τα εμάς και την κοιλιά του στον πάγκο. Πατάμε με τα χέρια γερά, να γίνει όσο πιο πλακέ γίνεται. Πιέζοντάς το σπάει το κόκαλο του στήθους και πλαταίνει. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες και μαργαρίνη) σε ένα μπλέντερ. Τα χτυπάμε για λίγο να γίνουν σαν κρέμα.
-
3
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη σακούλα τροφίμων ή σε πλακέ μπολ. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι ανοικτό και πλακέ. Περιχύνουμε τη μαρινάδα που φτιάξαμεε. Δένουμε τη σακούλα ή κουνάμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 12 ώρες στο ψυγείο πάντα
-
4
Την επόμενη μέρα αφήνουμε το κοτόπουλο εκτός ψυγείου για 30΄ πριν το ψήσουμε. Το βάζουμε στο ταψί
-
5
Προσθέτουμε και τις πατατούλες μας τριγύρω και πάνω τους ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρινάδα. Τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λαδάκι και σκορπάμε τη μαργαρίνη τριγύρω τους και αλείφουμε και λιγακι το κοτοπουλάκι με λαδάκι για να είναι τραγανό.
-
6
Ψήνουμε στους 180ο μιάμιση ώρα (αναλόγως τον φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια