κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο ψητό πάνω σε αλάτι
tsipoura90
tsipoura90 @cook_8466832
thessalonikh,

Κοτόπουλο ψητό τραγανό από έξω και ζουμερό από μέσα με πολύ λίγα λιπαρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε ό,τι μπαχαρικά θέλετε. Το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με κοτόπουλο στο grill και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο στα 4 με την πέτσα του
  2. χοντρό ή ημίχοντρο αλάτι (όσο χρειάζεται ώστε να καλύπτει όλο το ταψί με πάχος περίπου 1,5 cm)
  3. αλάτι για το κοτόπουλο
  4. μαύρο πιπέρι
  5. κόκκινο γλυκό πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε το αλάτι στο ταψί.

  2. 2

    Πλένουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι (μόνο από την πάνω πλευρά).

  3. 3

    Στρώνουμε το κοτόπουλο πάνω στο ταψί (όλα τα κομμάτια να είναι με την πέτσα προς τα πάνω).

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να κοκκινίσει από πάνω και να γίνει τραγανή η πέτσα.

  5. 5

    Βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε με προσοχή να μην πάρουμε και το αλάτι από το ταψί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

kostas
kostas @cook_8449799
Ωραια και απλη αλλα για μιση ωρα ειναι αδυνατο να ψηθει το κοτοπουλο,τουλαχιστον θελει μιαμιση ωρα.

Από

tsipoura90
tsipoura90 @cook_8466832
στις
thessalonikh,