Κοτόπουλο ψητό πάνω σε αλάτι
Κοτόπουλο ψητό τραγανό από έξω και ζουμερό από μέσα με πολύ λίγα λιπαρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε ό,τι μπαχαρικά θέλετε. Το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με κοτόπουλο στο grill και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο στα 4 με την πέτσα του
-
χοντρό ή ημίχοντρο αλάτι (όσο χρειάζεται ώστε να καλύπτει όλο το ταψί με πάχος περίπου 1,5 cm)
-
αλάτι για το κοτόπουλο
-
μαύρο πιπέρι
-
κόκκινο γλυκό πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνουμε το αλάτι στο ταψί.
-
2
Πλένουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι (μόνο από την πάνω πλευρά).
-
3
Στρώνουμε το κοτόπουλο πάνω στο ταψί (όλα τα κομμάτια να είναι με την πέτσα προς τα πάνω).
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να κοκκινίσει από πάνω και να γίνει τραγανή η πέτσα.
-
5
Βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε με προσοχή να μην πάρουμε και το αλάτι από το ταψί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια