Κοτόπουλο ψητό σαν της σούβλας
Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό.....
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκόρδο - σκόνη με σκελιδες ή να βάλετε ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο ολόκληρο
-
Αλάτι
-
Carino
-
Σκόρδο σε σκόνη
-
Λαδόκολα
-
Κλωστή ή σπάγκο για το δέσιμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.
-
2
Με χαρτί κουζίνας το σκουπίζουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά πάνω του και μέσα του. Να είναι τελείως στεγνό.
-
3
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μέσα κι έξω από το κοτόπουλο.
-
4
Το τυλίγουμε με τη λαδόκολα σφικτά και το δένουμε.
-
5
Ραντίζουμε με νερό.
-
6
Το ψήνουμε στους 160-180°C στην αρχή για 1 ώρα στον αέρα. Τρυπάμε τη λαδόκολα σε μερικά σημεία να φύγουν τα υγρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο ανεβάζοντας τη θεμοκρασία στους 200°C. Γυρνάμε το κοτόπουλο για να ξεροψηθεί από όλες τις μεριές.
-
7
Μόλις μαυρίσει αρκετά η λαδόκολα είναι έτοιμο (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του κοτόπουλου).
Σχόλια (24)