Κοτόπουλο σαγανάκι με πεντανόστιμο ρύζι
Φοβερή συνταγή.Προσωπικά τρελαίνομαι με το ρύζι αυτό!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά τη γνώμη μου τα λαχανικά για το ρύζι θέλουν παραπάνω βράσιμο αλλά ο καθένας με το γούστο του!!!
Υλικά
-
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
-
πιπεριές κόκκινες και πράσινες σε λωρίδες
-
1 ντομάτα σφιχτή κομμένη σε μικρούς κύβους
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
100 γρ. φέτα σε κύβους
-
λάδι
-
Για το ρύζι
-
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο
-
3 ποτήρια νερό
-
1 κόκκινη - 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε κύβους
-
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
-
1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω σε τηγάνι 2 κουταλιές σούπας λάδι και μία βούτυρο. Βάζω το κοτόπουλο να τσιγαριστεί καλά και από τις 2 μεριές. Προσθέτω τις πιπεριές και μετά από λίγο την ντομάτα. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να πήζει οπότε σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το κεφαλοτύρι και τη φέτα.
-
2
Βάζω σε κατσαρόλα το νερό να βράζει μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνω μέσα τα λαχανικά και αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσει μέχρι να αρχίσει να τελειώνει το νερό. Τότε προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα με μία πετσέτα, τοποθετώ το καπάκι της και αφήνω μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)