Κοτόπουλο σασέρ (του κυνηγού)
Φανταστική συνταγή από τη Γαλλία σε εκτέλεση της μαμάς μου Ελένης! (Δυστυχώς δεν γνωρίζω γαλλικά, ώστε να γράψω σωστά τον τίτλο!)
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρωτού χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε με ξύδι και νερό για να εξουδετερώσουμε τα μικρόβια. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μερίδες
-
1200 γρ, περίπου κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
-
2 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
-
1 κουτί κονκασέ
-
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
-
2 φύλλα δάφνης
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/3 κ.γ.κανέλλα
-
λάδι
-
1/2 ποτηριού του νερού λευκό κρασί
-
αλεύρι για το σωτάρισμα
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
-
πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τις μερίδες κοτόπουλου και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις αλευρώνουμε.
-
2
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε λάδι τίς μερίδες μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε μια γάστρα.
-
3
Στο ίδιο λάδι που σωτάραμε τις μερίδες, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κονκασέ, τις δάφνες, τη ζάχαρη και την κανέλλα και αφήνουμε να βράσουν για 1-2'.
-
5
Στη γάστρα που έχουμε ήδη τοποθετήσει τις μερίδες κοτόπουλου, τις πασπαλίζουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
-
6
Ψήνουμε στους 200C με σκεπασμένη γάστρα για περίπου 1 ώρα.
-
7
Μετά, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30' ακόμα.
Σχόλια (12)