natydia
natydia @cook_8505543

Είναι μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μπουφέδες ή τραπέζια. Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέρος του κοτόπουλου μας αρέσει (φιλέτο στήθος, φιλέτο μπούτι, φτερούγες ή ακόμη και ολόκληρο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν πρόκειται να κάνετε το κοτόπουλο για μπουφέ παίρνετε φιλέτο μπούτι ή στήθος και το κόβετε σε μπουκίτσες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες ή 4 φιλέτα από μπούτι/στήθος ή 800γρ φτερούγες
  2. αλάτι
  3. πιπέρι
  4. μαργαρίνη σε ρευστή μορφή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού πλύνουμε το κοτόπουλο και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας το τοποθετούμε μέσα σε ένα τάπερ και το σκεπάζουμε με το γάλα εβαπορέ.

  2. 2

    Αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο γάλα για 24 ώρες γυρνώντας το μια δυο φορές.

  3. 3

    Μόλις περάσουν οι 24 ώρες ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Παίρνουμε κάθε κομμάτι του κοτόπουλου και χωρίς να το στραγγίσουμε το περνάμε από το αυγό και από εκεί στη φρυγανιά για να το πανάρουμε.

  5. 5

    Το βάζουμε σε ταψί που έχουμε ρίξει από κάτω τη μαργαρίνη και αφού το στρώσουμε περιχύνουμε με λίγη μαργαρίνη ακόμη.

  6. 6

    Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (13)

georgia1
georgia1 @cook_8482080
Το μαριναρισμα στο γαλα τι εξυπηρετει?

Από

natydia
natydia @cook_8505543
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε