Κοτόπουλο σε εβαπορέ
Είναι μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μπουφέδες ή τραπέζια. Μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέρος του κοτόπουλου μας αρέσει (φιλέτο στήθος, φιλέτο μπούτι, φτερούγες ή ακόμη και ολόκληρο κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν πρόκειται να κάνετε το κοτόπουλο για μπουφέ παίρνετε φιλέτο μπούτι ή στήθος και το κόβετε σε μπουκίτσες.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες ή 4 φιλέτα από μπούτι/στήθος ή 800γρ φτερούγες
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 αυγά
-
μαργαρίνη σε ρευστή μορφή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνουμε το κοτόπουλο και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας το τοποθετούμε μέσα σε ένα τάπερ και το σκεπάζουμε με το γάλα εβαπορέ.
-
2
Αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στο γάλα για 24 ώρες γυρνώντας το μια δυο φορές.
-
3
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Παίρνουμε κάθε κομμάτι του κοτόπουλου και χωρίς να το στραγγίσουμε το περνάμε από το αυγό και από εκεί στη φρυγανιά για να το πανάρουμε.
-
5
Το βάζουμε σε ταψί που έχουμε ρίξει από κάτω τη μαργαρίνη και αφού το στρώσουμε περιχύνουμε με λίγη μαργαρίνη ακόμη.
-
6
Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για μία ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (13)