Κοτόπουλο σε στυλ φρικασέ
Νομίζατε ότι το κοτόπουλο δε γίνεται σε στυλ φρικασέ;
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε κατσαρόλα με νερό να πάρει κάποιες βράσεις (10 λεπτά περίπου να βράζει).
-
2
Βγάζουμε τα κομμάτια σε πιάτο, χύνουμε το ζουμί ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το μισό λάδι.
-
3
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε τόσο νερό όσο να σκεπαστεί και μόλις ξεκινήσει ξανά ο βρασμός ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τα καρότα σε φέτες, τον άνιθο και το σέλινο ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν όλα μέχρι να μείνει το φαγητό με περίπου 2 φλυτζάνια ζωμό. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και κρατάμε το ζωμό στραγγίζοντας τον.
-
5
Ξαναβάζουμε το φαγητό στραγγισμένο στην κατσαρόλα.
-
6
Σε άλλη μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι ανακατεύουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μόλις πήξει η σάλτσα την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
7
Σε μπολ χτυπάμε είτε ολόκληρα τα 2 αυγά είτε μόνο τους 2 κρόκους, προσθέτουμε λίγο λίγο το λεμόνι και ρίχνουμε λίγη λίγη τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
-
8
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, βάζουμε λίγα λεπτά ξανά στη φωτιά να δέσει το φρικασέ και σερβίρουμε με βρασμένο ρυζάκι...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)