Κοτόπουλο σκορδάτο
Μια συνταγή που δημιουργεί μια νόστιμη και ελαφριά σάλτσα
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατανθράκων
Συνοδέψτε με λευκό ξηρό κρασί
Υλικά
-
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
-
0.5 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
-
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
0.5 φλυτζάνι άσπρο κρασί
-
0.5 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
δενδρολίβανο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι (αρωματικό κατά προτίμηση)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε ισοπαχείς λωρίδες τα φιλέτα
-
2
Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσουν.
-
4
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό (εναλλακτικά ζωμό κότας), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.
-
5
Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα νερά της σάλτας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ακόμα.
Σχόλια (28)