κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο σκορδάτο
pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Μια συνταγή που δημιουργεί μια νόστιμη και ελαφριά σάλτσα

Λίγα μυστικά ακόμα

χαμηλών υδατανθράκων

Συνοδέψτε με λευκό ξηρό κρασί

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 μερίδες
  1. 4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  2. 0.5 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  3. 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  4. 0.5 φλυτζάνι άσπρο κρασί
  5. 0.5 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  6. δενδρολίβανο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι (αρωματικό κατά προτίμηση)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε ισοπαχείς λωρίδες τα φιλέτα

  2. 2

    Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσουν.

  4. 4

    Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό (εναλλακτικά ζωμό κότας), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.

  5. 5

    Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα νερά της σάλτας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ακόμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (28)

Rozana200406
Rozana200406 @cook_8471543
Τελειο!Η σαλτσουλα ολα τα λεφτα!το ξυδι μεγα tip!Εβαλα βαλσαμικο και χρησιμοποιησα πολυ λιγοτερο λαδι!Μπραβο pinalaki,ευχαριστουμε.

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα