Κοτόπουλο σουβλάκι

Bαθμολογία: 5
       
 
15 ψήφοι
natasoulini, 11.10.09

Περιγραφή

Ψάχνατε συνταγή για μαλακό και γευστικό σουβλάκι; Ε, λοιπόν αυτή εδώ είναι!!!

Κοτόπουλο σουβλάκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για σουβλάκι (χωρίς κόκκαλα και δέρμα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 3 κουταλιές γιαούρτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κόκκινη σφικτή ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετράγωνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τετράγωνα (το κόβετε στα 4 καθέτως και μετά στη μέση οριζοντίως)
  • 13 - 14 μικρά ολόκληρα μανιταράκια (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνετε στα κομμάτια του κοτόπουλου το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
  2. Τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα από την προηγούμενη νύχτα.
  3. Κόβετε την πιπεριά, την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα αλατίζετε λίγο, όπως και τα μανιταράκια.
  4. Περνάτε τα σουβλάκια σε ξυλάκια με τον εξής τρόπο: Κοτόπουλο - πιπεριά - κοτόπουλο - ντομάτα - κοτόπουλο - μανιτάρι.
  5. Τα ψήνετε στη σχάρα ή στα κάρβουνα.
  6. Συνοδεύεται με ρύζι και τζατζίκι και πίτες για σουβλάκια. (Βέβαια και οι τηγανιτές πατατούλες πάνε τέλεια...)

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όποιους δεν προτιμούν τα λαχανικά στο σουβλάκι μπορούν να τα παραλείψουν και να βάλουν μόνο το κρέας.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MarthaMelu, 17-12-09  
    ευχαριστώ πολύ ...αχ και έχω μια αδυναμία στα σουβλάκια με κοτόπουλο ;-)
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 30-7-10  
    Τέεεεεεεεεελειο!!!!! Έκανα και σκέτα (χωρίς μαρινάτα) αλλά το μετάνιωσα! Το μόνο ότι αντί σκόρδο στη μαρινάτα έβαλα ρίγανη και το άφησα στο ψυγείο μόνον για 1 ώρα και 40 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από kostas, 31-7-10  
    στο βημα 4 εχεις ξεχασει να γραψεις πως βαζουμε και το κρεμυδι
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 28-8-10  
    Δεν έβαλα σκόρδο αλλά πάπρικα οπότε σίγουρα η γεύση ήταν διαφορετική.Αλλά το μαρινάρισμα με το γιαούρτι κάνει όλη τη διαφορά.Το κοτόπουλο γίνεται μαλακό και όχι σκληρό όπως συνήθως γίνεται στο κοτόπουλο σουβλάκι.Πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 30-8-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια σας!!!Έλειπα διακοπές και γι'αυτό άργησα να απαντήσω. Κώστα τα λαχανικά τα βάζεις εναλλάξ..Μια κρέας-μια λαχανικό(ντομάτα/πιπεριά/κρεμμύδι).Μπορείς να παραλείψεις κάποια αν θες...Είναι θέμα γούστου...Και αν τα μπερδέψεις και λίγο στη σειρά δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα απολύτως, οπότε μην αγχώνεσαι...Η μαρινάτα κάνει όλη τη διαφορά...Ελπίζω να το δοκιμάσεις και περιμένω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 31-8-10  
    Χρησιμοποίησα αυτή τη μαρινάτα και για φιλέτο κοτόπουλο... τέλειοοοοοο!:)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 1-9-10  
    κεανίτα χαίρομαι που ευχαριστήθηκες τόσο τη συνταγή μου...Εγώ πλέον μόνο έτσι κάνω το κοτόπουλο σουβλάκι, διαφορετικά γίνεται πολύ στεγνό και άγευστο..Θα το δοκιμάσω και γω σε ολόκληρο φιλέτο τώρα που το λες...Όσο για το σκόρδο που είδα πολλοί ότι το φοβηθήκατε να το βάλετε(φαντάζομαι για τη μυρωδιά...), μπορείτε αν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα σε μία ή και μισή σκελίδα...Πιστέψτε με δίνει φοβερή γεύση και επίσης δεν καταλαβαίνεις τη μυρωδιά καθόλου όπως π.χ στο τζατζίκι, γιατί δένουν όλα τα υλικά μαζί!!! Δοκιμάστε το αν θέλετε σε μικρή ποσότητα για 1 σουβλάκι ξεχωριστά για να δείτε αν ταιριάζει ή όχι στις γευστικές σας προτιμήσεις...Και αναμένω σχόλια...
    #
    Σχόλιο από andonis, 19-12-10  
    Super molis to dokimasa apo tin krya Ollandia
    #
    Σχόλιο από miammy, 6-9-11  
    σε κατι αλλο περα απο σχαρα η καρβουνα ψηνεται αφηνοντας αν οχι ιδια, εστω παρομοια γευση?? πχ σε λαδοκολλα στο φουρνο?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 7-9-11  
    Δεν το έχω δοκιμάσει εκτός σχάρας οπότε δε μπορώ να σου πω με σιγουριά. Νομίζω όμως ότι θα γίνεται. Αν π.χ κάνεις στήθος κοτόπουλου και το βάλεις σε αντικολλητικό ταψί νομίζω ότι θα είναι εντάξει. Μαλακό και με τα αρώματα της μαρινάτας. Απλά πιστεύω ότι τα κάρβουνα δίνουν ένα άλλο άρωμα σε ότι και αν ψήσεις...Είτε κοτόπουλο, είτε μπριζόλα, είτε παιδάκια, είτε ψάρι...Έτσι δεν είναι?
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 15-12-11  
    με μια λεξη ''πεντανοστιμα''...μαλιστα ακολουθησα την συμβουλη σου και τα συνοδεψα με ρυζι,τζατζικι και μια δροσερη σαλατα...δεν εμεινε τιποτα...να'σαι καλα...σου ανεβαζω και σχετικη φωτογραφια...
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 16-12-11  
    Λυδία μου σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε!(τι τέλεια η φωτό στο προφίλ σου!Φτου σας!Είστε και οι δυο κουκλίτσες)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 16-12-11  
    σ'ευχαριστω πολυ natasoulini μου για τα καλα σου λογια...και τωρα μολις μου τα ξαναζητησε η μικρη ...ηταν οντως καταπληκτικα...
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-1-12  
    Τα έφτιαξα χθες βράδυ....ΤΕΛΕΙΑ!! Παρέλειψα το κρεμμύδι αλλά όσοι φοβούνται το σκόρδο μην το αφαιρέσουν γιατί γίνεται πολύ νόστιμο και δεν έχει εντονη μυρωδιά. Μπράβο σου!!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 27-1-12  
    ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ MOY σε ευχαριστώ! Έχεις πολύ δίκιο για το σκόρδο γιατί όντως δεν "φαίνεται" στη γεύση όμως τη δουλειά του την κάνει και βγαίνει στο σύνολο τέλειο το σουβλάκι.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 20-7-12  
    Εξαιρετική ιδέα! Εγώ τα έψησα στο φούρνο και έγιναν καταπληκτικά! Θα τα δοκιμάσω και στο κάρβουνο!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 19-11-12  
    Η συνταγή είναι φοβερή και το κοτόπουλο βγαίνει πάρα πολύ μαλακό. Βέβαια εγώ έκανα το λάθος και πρόσθεσα τριμμένο σκόρδο επειδή δεν είχα φρέσκο και μετά ήταν πολύ έντονη η γεύση του σκόρδου.Τώρα θα ξέρω για την επόμενη φορά!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-3-13  
    Ακριβώς όπως τα λες... Μαλακό, ζουμερό και γευστικό! Το καλύτερο σουβλάκι κοτόπουλου που έχω φάει. Και να φανταστείς πως το άφησα μόνο μιάμιση ώρα στη μαρινάδα γιατί δεν προλάβαινα...
    Δεν έβαλα τα λαχανικά, ήταν σκέτο κοτοπουλάκι, και τα έψησα στην τοστιέρα. Έγιναν πολύ γρήγορα και ήταν πραγματικά εξαίσια.
    #
    Σχόλιο από pan1975, 19-6-13  
    Πολύ ωραία γεύση! Μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω για την ποσότητα του υλικού (γιαούρτι κλπ): τα αλείφουμε ίσα ίσα να περαστούν ή μπόλικο το υλικό; Γιατί εμένα μου βγήκε μπόλικο και στο ψήσιμο μου κόλλησαν λίγο και δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό...
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 20-6-13  
    Κοριτσια σας ευχαριστω!! Χαίρομαι που σας άρεσε!

    pan1975 το γιαούρτι το βάζεις ίσα να "πασαλειφτει" (Σορρυ για την έκφραση) το κοτοπουλακι. Θα το δεις με το μάτι. Τα ανακατευεις πολυ καλα να παει παντού και μετα στο ψυγείο για κανα μισάωρο τουλάχιστον!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MarthaMelu, 17-12-09  
    ευχαριστώ πολύ ...αχ και έχω μια αδυναμία στα σουβλάκια με κοτόπουλο ;-)
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 30-7-10  
    Τέεεεεεεεεελειο!!!!! Έκανα και σκέτα (χωρίς μαρινάτα) αλλά το μετάνιωσα! Το μόνο ότι αντί σκόρδο στη μαρινάτα έβαλα ρίγανη και το άφησα στο ψυγείο μόνον για 1 ώρα και 40 λεπτά.
    #
    Σχόλιο από kostas, 31-7-10  
    στο βημα 4 εχεις ξεχασει να γραψεις πως βαζουμε και το κρεμυδι
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 28-8-10  
    Δεν έβαλα σκόρδο αλλά πάπρικα οπότε σίγουρα η γεύση ήταν διαφορετική.Αλλά το μαρινάρισμα με το γιαούρτι κάνει όλη τη διαφορά.Το κοτόπουλο γίνεται μαλακό και όχι σκληρό όπως συνήθως γίνεται στο κοτόπουλο σουβλάκι.Πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 30-8-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια σας!!!Έλειπα διακοπές και γι'αυτό άργησα να απαντήσω. Κώστα τα λαχανικά τα βάζεις εναλλάξ..Μια κρέας-μια λαχανικό(ντομάτα/πιπεριά/κρεμμύδι).Μπορείς να παραλείψεις κάποια αν θες...Είναι θέμα γούστου...Και αν τα μπερδέψεις και λίγο στη σειρά δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα απολύτως, οπότε μην αγχώνεσαι...Η μαρινάτα κάνει όλη τη διαφορά...Ελπίζω να το δοκιμάσεις και περιμένω εντυπώσεις...
    #
    Σχόλιο από κεανίτα, 31-8-10  
    Χρησιμοποίησα αυτή τη μαρινάτα και για φιλέτο κοτόπουλο... τέλειοοοοοο!:)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 1-9-10  
    κεανίτα χαίρομαι που ευχαριστήθηκες τόσο τη συνταγή μου...Εγώ πλέον μόνο έτσι κάνω το κοτόπουλο σουβλάκι, διαφορετικά γίνεται πολύ στεγνό και άγευστο..Θα το δοκιμάσω και γω σε ολόκληρο φιλέτο τώρα που το λες...Όσο για το σκόρδο που είδα πολλοί ότι το φοβηθήκατε να το βάλετε(φαντάζομαι για τη μυρωδιά...), μπορείτε αν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα σε μία ή και μισή σκελίδα...Πιστέψτε με δίνει φοβερή γεύση και επίσης δεν καταλαβαίνεις τη μυρωδιά καθόλου όπως π.χ στο τζατζίκι, γιατί δένουν όλα τα υλικά μαζί!!! Δοκιμάστε το αν θέλετε σε μικρή ποσότητα για 1 σουβλάκι ξεχωριστά για να δείτε αν ταιριάζει ή όχι στις γευστικές σας προτιμήσεις...Και αναμένω σχόλια...
    #
    Σχόλιο από andonis, 19-12-10  
    Super molis to dokimasa apo tin krya Ollandia
    #
    Σχόλιο από miammy, 6-9-11  
    σε κατι αλλο περα απο σχαρα η καρβουνα ψηνεται αφηνοντας αν οχι ιδια, εστω παρομοια γευση?? πχ σε λαδοκολλα στο φουρνο?
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 7-9-11  
    Δεν το έχω δοκιμάσει εκτός σχάρας οπότε δε μπορώ να σου πω με σιγουριά. Νομίζω όμως ότι θα γίνεται. Αν π.χ κάνεις στήθος κοτόπουλου και το βάλεις σε αντικολλητικό ταψί νομίζω ότι θα είναι εντάξει. Μαλακό και με τα αρώματα της μαρινάτας. Απλά πιστεύω ότι τα κάρβουνα δίνουν ένα άλλο άρωμα σε ότι και αν ψήσεις...Είτε κοτόπουλο, είτε μπριζόλα, είτε παιδάκια, είτε ψάρι...Έτσι δεν είναι?
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 15-12-11  
    με μια λεξη ''πεντανοστιμα''...μαλιστα ακολουθησα την συμβουλη σου και τα συνοδεψα με ρυζι,τζατζικι και μια δροσερη σαλατα...δεν εμεινε τιποτα...να'σαι καλα...σου ανεβαζω και σχετικη φωτογραφια...
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 16-12-11  
    Λυδία μου σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε!(τι τέλεια η φωτό στο προφίλ σου!Φτου σας!Είστε και οι δυο κουκλίτσες)
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 16-12-11  
    σ'ευχαριστω πολυ natasoulini μου για τα καλα σου λογια...και τωρα μολις μου τα ξαναζητησε η μικρη ...ηταν οντως καταπληκτικα...
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 11-1-12  
    Τα έφτιαξα χθες βράδυ....ΤΕΛΕΙΑ!! Παρέλειψα το κρεμμύδι αλλά όσοι φοβούνται το σκόρδο μην το αφαιρέσουν γιατί γίνεται πολύ νόστιμο και δεν έχει εντονη μυρωδιά. Μπράβο σου!!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 27-1-12  
    ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ MOY σε ευχαριστώ! Έχεις πολύ δίκιο για το σκόρδο γιατί όντως δεν "φαίνεται" στη γεύση όμως τη δουλειά του την κάνει και βγαίνει στο σύνολο τέλειο το σουβλάκι.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 20-7-12  
    Εξαιρετική ιδέα! Εγώ τα έψησα στο φούρνο και έγιναν καταπληκτικά! Θα τα δοκιμάσω και στο κάρβουνο!
    #
    Σχόλιο από Μαριάννα 27, 19-11-12  
    Η συνταγή είναι φοβερή και το κοτόπουλο βγαίνει πάρα πολύ μαλακό. Βέβαια εγώ έκανα το λάθος και πρόσθεσα τριμμένο σκόρδο επειδή δεν είχα φρέσκο και μετά ήταν πολύ έντονη η γεύση του σκόρδου.Τώρα θα ξέρω για την επόμενη φορά!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-3-13  
    Ακριβώς όπως τα λες... Μαλακό, ζουμερό και γευστικό! Το καλύτερο σουβλάκι κοτόπουλου που έχω φάει. Και να φανταστείς πως το άφησα μόνο μιάμιση ώρα στη μαρινάδα γιατί δεν προλάβαινα...
    Δεν έβαλα τα λαχανικά, ήταν σκέτο κοτοπουλάκι, και τα έψησα στην τοστιέρα. Έγιναν πολύ γρήγορα και ήταν πραγματικά εξαίσια.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 20-6-13  
    Κοριτσια σας ευχαριστω!! Χαίρομαι που σας άρεσε!

    pan1975 το γιαούρτι το βάζεις ίσα να "πασαλειφτει" (Σορρυ για την έκφραση) το κοτοπουλακι. Θα το δεις με το μάτι. Τα ανακατευεις πολυ καλα να παει παντού και μετα στο ψυγείο για κανα μισάωρο τουλάχιστον!!
    #
    Σχόλιο από july88, 18-7-13  
    Οτι και να πεις ειναι λίγο...αλλά ήταν ΤΕΛΕΙΟ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από pan1975, 19-6-13  
    Πολύ ωραία γεύση! Μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω για την ποσότητα του υλικού (γιαούρτι κλπ): τα αλείφουμε ίσα ίσα να περαστούν ή μπόλικο το υλικό; Γιατί εμένα μου βγήκε μπόλικο και στο ψήσιμο μου κόλλησαν λίγο και δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτό...

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Το σωστό ψήσιμο στη σχάρα
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε barbeque. ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Σουλτάνα
    dokimasmena
    Ένα βιβλίο 112 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της DEBY
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της κεανίτα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ