Κοτόπουλο σουβλάκι
Ψάχνατε συνταγή για μαλακό και γευστικό σουβλάκι; Ε, λοιπόν αυτή εδώ είναι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για όποιους δεν προτιμούν τα λαχανικά στο σουβλάκι μπορούν να τα παραλείψουν και να βάλουν μόνο το κρέας.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για σουβλάκι (χωρίς κόκκαλα και δέρμα)
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
3 κουταλιές γιαούρτι
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κόκκινη σφικτή ντομάτα κομμένη σε κύβους
-
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετράγωνα
-
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τετράγωνα (το κόβετε στα 4 καθέτως και μετά στη μέση οριζοντίως)
-
13-14 μικρά ολόκληρα μανιταράκια (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε στα κομμάτια του κοτόπουλου το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
-
2
Τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή καλύτερα από την προηγούμενη νύχτα.
-
3
Κόβετε την πιπεριά, την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα αλατίζετε λίγο, όπως και τα μανιταράκια.
-
4
Περνάτε τα σουβλάκια σε ξυλάκια με τον εξής τρόποΚοτόπουλο - πιπεριά - κοτόπουλο - ντομάτα - κοτόπουλο - μανιτάρι.
-
5
Τα ψήνετε στη σχάρα ή στα κάρβουνα.
-
6
Συνοδεύεται με ρύζι και τζατζίκι και πίτες για σουβλάκια. (Βέβαια και οι τηγανιτές πατατούλες πάνε τέλεια...)
Σχόλια (25)