κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο στη γάστρα Ελληνικό
Μιρέλλα
Μιρέλλα @cook_8484563
,Ελλάδα

Πανεύκολη συνταγή, ειδικά για αρχάριες

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι να μη βάλουμε πολύ αλάτι, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή. Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί αλλά και μπύρα. Η συνταγή είναι πανεύκολη γιατί γίνεται χωρίς προσπάθεια, αλλά αφήνει μαμακίστικο αποτέλεσμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
4
  1. 4 μπούτια κοτόπουλου (τα μεγάλα μπούτια, όχι τα κομμένα)
  2. 4 μεγάλες πατάτες
  3. 2 πράσινες πιπεριές
  4. 100 γραμμάρια φέτα σε μεγαλούτσικα κυβάκια
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κάπαρη
  6. 2 κονσέρβες τοματάκια κονκασέ
  7. ρίγανη
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου στη γάστρα μας αραιά. Η πέτσα να είναι προς τα πάνω.

  2. 2

    Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε ανάμεσα στα μπουτάκια.

  3. 3

    Καθαρίζουμε τις πράσινες πιπεριές από τα σπόρια τους, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, αραιά.

  4. 4

    Με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και την κάπαρη.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

  6. 6

    Ρίχνουμε κατά βούληση όσο ελαιόλαδο θέλουμε πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.

  7. 7

    Περιχύνουμε το φαγητό με τις κονσέβες ντομάτας κονκασέ, κουνώντας τη γάστρα ώστε να πάει παντού.

  8. 8

    Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου μιάμιση ώρα.

  9. 9

    Την τελευταία μισή ώρα, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και δέκα λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό μας απ το φούρνο, ρίχνουμε διάσπαρτα τα κυβάκια της φέτας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

AnnaPatin
AnnaPatin @cook_8492362
Δοκιμάστε να φτιάξετε το φαγητό με φιλέτο κοτόπουλο, να τρίψετε τη φέτα και να βάλετε στο ντοματάκι κονκασέ τριμμένο πιπέρι και ρίγανη. Επίσης, γίνεται υπέροχο αν αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με χοιρινό ψαρονέφρι.

Από

Μιρέλλα
Μιρέλλα @cook_8484563
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα