Κοτόπουλο στη γάστρα Ελληνικό
Πανεύκολη συνταγή, ειδικά για αρχάριες
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να μη βάλουμε πολύ αλάτι, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή. Συνοδεύεται τέλεια με κόκκινο κρασί αλλά και μπύρα. Η συνταγή είναι πανεύκολη γιατί γίνεται χωρίς προσπάθεια, αλλά αφήνει μαμακίστικο αποτέλεσμα.
Υλικά
-
4 μπούτια κοτόπουλου (τα μεγάλα μπούτια, όχι τα κομμένα)
-
4 μεγάλες πατάτες
-
2 πράσινες πιπεριές
-
100 γραμμάρια φέτα σε μεγαλούτσικα κυβάκια
-
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κάπαρη
-
2 κονσέρβες τοματάκια κονκασέ
-
ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου στη γάστρα μας αραιά. Η πέτσα να είναι προς τα πάνω.
-
2
Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε ανάμεσα στα μπουτάκια.
-
3
Καθαρίζουμε τις πράσινες πιπεριές από τα σπόρια τους, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, αραιά.
-
4
Με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και την κάπαρη.
-
5
Πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Ρίχνουμε κατά βούληση όσο ελαιόλαδο θέλουμε πάνω στο κοτόπουλο και τις πατάτες.
-
7
Περιχύνουμε το φαγητό με τις κονσέβες ντομάτας κονκασέ, κουνώντας τη γάστρα ώστε να πάει παντού.
-
8
Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου μιάμιση ώρα.
-
9
Την τελευταία μισή ώρα, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και δέκα λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό μας απ το φούρνο, ρίχνουμε διάσπαρτα τα κυβάκια της φέτας.
Σχόλια (3)