Κοτόπουλο Tetrazzini
Μια πολύ νόστιμη και έξυπνη λύση για να αξιοποιήσετε βρασμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οπότε φτιάχνω ζωμό κοτόπουλου, φυλάω σε polybag, ξεψαχνισμένο το κρέας στην κατάψυξη. Σε έκτακτες περιπτώσεις, έχω ένα deli πιάτο, που με βγάζει ασπροπρόσωπη. Συνταγή από την Βέφα.
Υλικά
-
5 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
-
250 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
-
250 γρ. λεπτά μακαρόνια ή φιδέ χοντρό
-
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
4 κουταλιές γλυκό λευκό κρασί
-
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
αλάτι και πιπέρι
-
2 κούπες βρασμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
-
1/2 κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν 3 κουταλιές από το βούτυρο. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε ώσπου να μαραθούν. Αφήστε στην άκρη.
-
2
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, ώσπου να μαλακώσουν. Ξεβγάλτε με άφθονο κρύο νερό και στραγγίστε τα καλά.
-
3
Σε κατσαρολάκι, λιώστε τις 2 υπόλοιπες κουταλιές βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι ενώ ανακατεύετε με το σύρμα. Συνεχίστε το ανακάτεμα 2΄ ακόμη και κατόπιν προσθέστε λίγο-λίγο το ζωμό χωρίς να σταματήσετε.
-
4
Δυναμώστε την φωτιά και ανακατέψτε το μείγμα 2΄. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κρασί και αφήστε το να βράσει 8΄, ώσπου να πήξει.
-
5
Προσθέστε το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο, σύμφωνα με τα γούστα σας.
-
6
Στρώστε τα μακαρόνια στον πάτο ενός βουτυρωμένου ρηχού πυρέξ και περιχύστε τα με την μισή σάλτσα.
-
7
Αραδιάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μανιτάρια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα.
-
8
Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και ψήστε το φαγητό στους 180οC, 20΄περίπου.
Σχόλια