κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο του κυνηγού (Chicken Chasseur)

Κοτόπουλο του κυνηγού (Chicken Chasseur)

TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484

Παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής επαρχίας

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχει και η παραλλαγή όπου μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο καρότο. Συνοδεύεται πολύ ταιριαστά από πουρέ, ρύζι ή και πατάτες τηγανητές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  2. 25 γρ. βούτυρο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  5. 200 γρ. μικρά μανιτάρια
  6. 225 ml κόκκινο κρασί
  7. 2 κ.γ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
  8. 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  9. 500 ml ζωμό κοτόπουλου
  10. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώστε τα μπούτια.

  2. 2

    Σε βαθύ (αντικολλητικό κατά προτίμηση) τηγάνι με καπάκι λιώστε το μισό βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  3. 3

    Τσιγαρίστε τα μπούτια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν κι όταν είναι έτοιμα βάλτε τα σε ένα πιάτο.

  4. 4

    Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι.

  5. 5

    Σωτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για 1 λεπτό ακόμα.

  6. 6

    Προσθέστε τα μανιτάρια ολόκληρα, συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα και προσθέστε το κρασί.

  7. 7

    Ρίξτε και τον τοματοπελτέ, ανακατέψτε να διαλυθεί και αφήστε τη σάλτσα να κοχλάσει για 5 λεπτά.

  8. 8

    Προσθέστε το θυμάρι και το ζωμό του κοτόπουλου.

  9. 9

    Βάλτε ξανά τα μπούτια στο τηγάνι, σκεπάστε το, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

  10. 10

    Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα, δυναμώστε αρκετά τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να μελώσει. Πίσω στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί και έτοιμο για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

TRIANA43
TRIANA43 @cook_8455484
στις