Κοτόπουλο του κυνηγού
Κοτόπουλο με μυρωδικά του βουνού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κοτόπουλο του κυνηγού είναι ένα εξαιρετικά διαδεδομένο πιάτο που έχει τις ρίζες του στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Εκεί το λένε "pollo alla cacciatora", το μυστικό της συνταγής όμως είναι στα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσετε και στο κρασί που θα ρίξετε μέσα. Μην χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας ένα κρασί που δεν θα το πίνατε ευχάριστα μόνο του!Επίσης με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και "κουνέλι του κυνηγού", φτάνει να προσθέσετε στην εν λόγω συνταγή και 7-8 μαύρες ελιές 5 λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
6-7 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 κουτιά ντομάτας κονκασέ
-
2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
-
2 καρότα σε κύβους
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
-
1 κ. γλυκού θυμάρι
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
λίγη κάππαρη
-
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
2
Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και τα αφήνουμε να σωταριστούν μαζί με το κοτόπουλο.
-
3
Σβήνουμε το φαγητό με το κόκκινο κρασί και όταν βράσει καλά προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
-
5
Ρίχνουμε στο φαγητό μας την ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο.
-
6
Όταν το κοτόπουλο έχει βράσει καλά προσθέτουμε την κάππαρη και σβήνουμε τη φωτιά.
-
7
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές και γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια (3)