κύρια φωτογραφία συνταγής Κοτόπουλο του κυνηγού
Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Κοτόπουλο με μυρωδικά του βουνού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κοτόπουλο του κυνηγού είναι ένα εξαιρετικά διαδεδομένο πιάτο που έχει τις ρίζες του στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Εκεί το λένε "pollo alla cacciatora", το μυστικό της συνταγής όμως είναι στα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσετε και στο κρασί που θα ρίξετε μέσα. Μην χρησιμοποιήσετε στο φαγητό σας ένα κρασί που δεν θα το πίνατε ευχάριστα μόνο του!Επίσης με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε και "κουνέλι του κυνηγού", φτάνει να προσθέσετε στην εν λόγω συνταγή και 7-8 μαύρες ελιές 5 λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 6-7 κουταλιές ελαιόλαδο
  5. 2 κουτιά ντομάτας κονκασέ
  6. 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
  7. 2 καρότα σε κύβους
  8. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  9. 2 φύλλα δάφνης
  10. 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  11. 1 κ. γλυκού θυμάρι
  12. αλάτι
  13. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  14. λίγη κάππαρη
  15. λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  2. 2

    Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και τα αφήνουμε να σωταριστούν μαζί με το κοτόπουλο.

  3. 3

    Σβήνουμε το φαγητό με το κόκκινο κρασί και όταν βράσει καλά προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

  5. 5

    Ρίχνουμε στο φαγητό μας την ντομάτα και συνεχίζουμε το βράσιμο.

  6. 6

    Όταν το κοτόπουλο έχει βράσει καλά προσθέτουμε την κάππαρη και σβήνουμε τη φωτιά.

  7. 7

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές και γαρνίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

golfo
golfo @cook_8452627
μια χαρα πεντανοστιμο κοτοπουλακι εγινε,εγω το σερβιρισα με σπαγγετι για μεσημεριανο,και δεν εβαλα την καπαρη γιατι δεν μας αρεσει.\nευχαριστω.

Από

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Δες περισσότερα