Κοτόπουλο του μαϊντανού
Ένα πεντανόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο. Είναι μια παλιά συνταγή της Ρένας της Φτελιάς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν προσθέτω καθόλου νερό, γιατί το κοτόπουλο βγάζει αρκετά υγρά που αρκούν για να μαγειρευτεί.
Υλικά
-
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
-
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
-
250 γρ.κρέμα γάλακτος
-
1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
-
1/2 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο κομμάτι) κομμένο σε ροδέλες
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε χαμηλή φωτιά, σωτάρω με το λάδι τα μπουτάκια και τα πράσα για 10' περίπου και τα σβήνω με το κρασί.
-
2
Προσθέτω τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
-
3
Μόλις πιεί το ζουμί του, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και αφήνω την κρέμα να πήξει.
-
4
Συνοδεύω με πιλάφι.
Σχόλια (2)