Κοτόπουλο του μαϊντανού

κατερινα Σπ.
κατερινα Σπ. @cook_8479492

Ένα πεντανόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο. Είναι μια παλιά συνταγή της Ρένας της Φτελιάς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν προσθέτω καθόλου νερό, γιατί το κοτόπουλο βγάζει αρκετά υγρά που αρκούν για να μαγειρευτεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
  2. 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  3. 1/2 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
  4. 1/2 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
  5. 1/2 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο κομμάτι) κομμένο σε ροδέλες
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε χαμηλή φωτιά, σωτάρω με το λάδι τα μπουτάκια και τα πράσα για 10' περίπου και τα σβήνω με το κρασί.

  2. 2

    Προσθέτω τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

  3. 3

    Μόλις πιεί το ζουμί του, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και αφήνω την κρέμα να πήξει.

  4. 4

    Συνοδεύω με πιλάφι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

elena2323
elena2323 @cook_8505869
ωραίο ακουγεται , αν και με φοβίζει λίγο που η συνταγή θέλει τοοοσο πολύ μαϊντανό. αν υπάρχει φώτο θα με βοηθήσει..γιατί όπως ξέρουμε..πρώτα χορταίνει το μάτι.οπότε δε θέλω να το κάνω και να είναι κάπως... αν πάλι δεν υπάρχει φώτο...θα ρισκάρω και θα σ στείλω εγώ φώτο .

Από

κατερινα Σπ.
στις