Κοτοσαλάτα με χρωματιστά ζυμαρικά
Πολύ νόστιμη κοτοσαλάτα με ζυμαρικά την οποία φτιάχνω απαραιτήτως 2-3 φορές το μήνα για το σπίτι και σχεδόν πάντα στα τραπέζια που κάνουμε σε ανθρώπους που αγαπάμε
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή κανονικά, εκτός από τα υλικά αυτά, είχε και 2 πατάτες βραστές ψιλοκομμένες και 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, αλλά δεν την προτιμώ έτσι. Εσείς κάντε το γούστο σας. Τη συνταγή αυτή την κάνω 10 χρόνια τώρα, και την έμαθα στην Πάτρα από την Έφη, μια συμφοιτήτρια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο να το σκεπάζει, και βράζουμε ώσπου να ξεκολλάει από τα κόκαλα και να είναι έτοιμο.
-
2
Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα καρότα.
-
3
Σουρώνουμε το ζουμί απ'το κοτόπουλο και βράζουμε τις πένες. Μόλις βράσουν τις ανακατεύουμε με το λάδι.
-
4
Σ'ένα μπολ αναμιγνύουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, τις πένες, τα αγγουράκια ψιλοκομμένα, τις φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες και το μαιντανό. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να απλωθεί παντού.
-
5
Τη βάζουμε στο ψυγείο και τη σερβίρουμε κρύα.
Σχόλια (7)