Κοτοσαλάτα του Αλέξη
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βαρεθείτε να κάνετε την υπόλοιπη σαλάτα, τότε φάτε σκέτο το κοτόπουλο, το οποίο είναι υπέροχο και μόνο του. Μπορείτε να το σερβίρετε με λίγο ρύζι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζω τα φιλετάκια κοτόπουλου με κρεμμύδι φρέσκο, σκόρδο και πιπεριά.
-
2
Αφού ροδοκοκκινίσει του βάζω νερό, μουστάρδα και ρίγανη και το βράζω στη χύτρα σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα.
-
3
Κατόπιν ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας μας ως εξής
-
4
Βάζουμε τρία-τέσσερα φύλλα σπανάκι ολόκληρα στο κάτω μέρος της πιατέλας που θα σερβίρουμε τη σαλάτα μας.
-
5
Ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο σπανάκι, το μαρούλι, το κρεμμύδι, τον άνιθο, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα βάζουμε πάνω στα φύλλα σπανάκι που έχουμε βάλει στην πιατέλα.
-
6
Τρίβουμε το καρότο και το γαρνίρουμε και αυτό στην πιατέλα μας.
-
7
Κόβουμε ροδέλες τις πιπεριές και το αγγούρι και τα τοποθετούμε μαζί με τα κρουτόν και τα φιλετάκια κοτόπουλου από πάνω.
-
8
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας.
Σχόλια