Κοτσιδάκια κανέλας

Bαθμολογία: 4.7692
       
 
13 ψήφοι
areti dr, 18.08.12

Περιγραφή

Μιας και τα κοτσιδάκια είναι τόσο στη μόδα, φτιάξτε γρήγορα και εύκολα μπισκοτάκια "κοτσιδάκια" κανέλας για τον καφε σας ή ένα γρήγορο σνακ

Κοτσιδάκια κανέλας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο
  • αλεύρι όσο πάρει
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ενα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Μέσα στον χυμό προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να αφρίσει και το ρίχνουμε στο μπολ.
  3. Εν συνεχεία προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο.
  4. Δουλεύουμε το μίγμα με το χέρι μας προσθέτοντας παράλληλα αλεύρι.Συνεχίζουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα δικά μου μπισκοτάκια βγαίνουν πολύ τραγανά και λίγο ξεροψημένα. Αν τα θέλουμε πιο μαλακά τα ψήνουμε σε λιγότερους βαθμούς. Καλή επιτυχία!!

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από paulellina, 19-8-12  
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από areti dr, 20-8-12  
    Καλημέρα!!Γύρω στις 10 κουταλιές αλλά και πάλι ίσως χρειαστείς και παραπάνω μέχρι να σφίξει η ζύμη σου και να μη κολλάει πλέον στο μπωλ
    #
    Σχόλιο από moustroufo, 13-10-12  
    Ψήνω το δεύερο ταψί! Το πρώτο ήδη ψήθηκε, τα δοκίμασα και είναι πολύ καλά. Μπράβο για τη συνταγή! Παρατήρησα ότι όσο πιο λεπτά κάνουμε τα κοτσιδάκια, τόσο πιο τραγανά γίνονται! Πρώτη φορά έφτιαξα κυολουράκια κανέλας νηστίσιμα. Έκανα τη μισή δόση. Ου ου! Έχουν βγει πολλά κομμάτια γιατί έκανα λεπτό ζυμαράκι τις κοτσιδούλες. Δύο ταψιά, πάνω από 50 κουλουράκια! Το αλεύρι που πήρε η ζύμη, δεν το φοβήθηκα, ό,τι ανέφεραν και στο άλλο σχόλιο, το βάζεις σιγά σιγά,με μικρές δόσεις, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από ana, 20-11-12  
    ευκολα φαινονται...κκαι λεω να τα φτιαξω επιτοπου...απλα εχω λιγο αλευρι..πειραζει να το συμπληρωσω με φαρινα??
    #
    Σχόλιο από ana, 20-11-12  
    απλα τέλεια....τα εφτιαξα κιολας...3 ταψια μου βγηκανε κι αυτο επειδη στο 1ο τα έκανα μεγάλα...μετα τα μικρυνα...το τελευταιο ταψι το έκανα φιδακι,οχι πλεξουδες με λιγο σουσαμακι απο πανω...οπως αυτα που αγοράζω απο το φουρνο για να βουταω στον καφε!...πολλα μπράβο και ευχαριστω για την συνταγη!...
    #
    Σχόλιο από areti dr, 9-2-13  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ...ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ..ΜΟΥΡΛΙΑΑ
    #
    Σχόλιο από prom281, 11-2-13  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!
    #
    Σχόλιο από july88, 14-2-13  
    Μου άρεσαν πάρα πολύ και θα επαναληφθεί σίγουρα. Επίσης σίγουρα θα προσθέσω και περισσότερη κανέλλα!!!! Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 15-2-13  
    Πολύ νόστιμα! Τα έκανα μικρά (μου βγήκαν τρια ταψια...) και χρειάστηκαν λίγοτερο χρόνο, περίπου ένα τέταρτο.
    Τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από DEMI.K, 27-6-13  
    τέλεια,δεν χρειάζεται νηστεία για να τα φάς!
    εγώ χρησιμοποιησα ελαιόλαδο,αλευρι κόκκινο,κ πρόσθεσα 1 ποτήρι καρύδια
    τα έψησα μονο 15΄
    #
    Σχόλιο από ΜαριανθηΝΥ, 23-10-13  
    Πραγματι ηταν πολυ ευκολα, αλλα δυσκολο στο πλασιμο. Αντι κοτσιδακια τα εφτιαξα κουλουρακια.
    #
    Σχόλιο από Erietti, 25-10-13  
    Πολυ νοστιμα , αλλα τα εψησα μονο για 15 λεπτα.
    #
    Σχόλιο από angelkitty, 1-11-13  
    υπέροχα και τραγανιστά ,μοσχομύρισε το σπίτι !!!! δεν είχα λαδάκι και αντικατέστησα με μια πλάκα βιτάμ ...παρέλειψα την σόδα και εβαλα περισσότερο μπεικιν ,,αλευράκι μου πήρε γύρω στα 700γρ
    #
    Σχόλιο από despinal, 26-1-14  
    Τα έψησα πολύ λιγότερο αλλά και πάλι βγήκαν τραγανά για τα γούστα μας. Πολύ νόστιμα όμως!
    #
    Σχόλιο από areti dr, 13-2-14  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν.
    Όσο για τον χρόνο ψησίματος όσο περισσότερο τα ψήσεις τόσο πιο τραγανά γίνονται.
    ΜαριανθηΝΥ όντως κάπως μπελαλίδικα στο σχήμα.
    Φαντασία να έχουμε και κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Stratoniki, 16-2-14  
    Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα...λίγη προσοχή στο ψήσιμο..εγω τα μισά τα έκανα κοτσιδάκια αλλά χοντρά και χρειάστηκε μισή ωρα(αλλά τα ήθελα πιο μαλακά) τα υπόλοιπα τα έκανα μικρούς κρίκους τα έψησα σχεδόν ένα τέταρτο και εκείνα στεγνωσαν...τα έχω βάλει σε τάπερ ελπίζω να μαλακώνουν λιγάκι!!!
    #
    Σχόλιο από areti dr, 21-2-14  
    Είναι και ανάλογα τον φούρνο! Αν είναι πολύ δυνατός τότε καλό θα είναι να τα ψησετε στους 170.Εμπειρικά πάντα όλες θα ξέρετε πως ψήνει ο δικός σας. Όσο για τα δικά σου Stratonlkl δεν νομίζω να μαλακώσουν στο τάπερ.Ενημέρωσε μας βέβαια να ξέρουμε.Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από Nanna, 26-4-14  
    Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Την έκανα σήμερα κι έβγαλα... μπισκότα. Ανοιξα τη ζύμη και έκοψα μικρά κομματάκια με κουπ πατ, και στη συνέχεια αναποδογύρισα ένα ένα τα μπισκοτάκια σε ζάχαρη ώστε να καλυφθεί το πάνω μέρος. Επειδή μου αρέσουν τραγανά, τα έψησα μέχρι ... λίγο πριν αρχίσουν να καίγονται. Βέβαια μια παρτίδα την έψησα λιγότερο για όσους τα θέλουν πιο μαλακά. Βγήκαν τέλεια! Μύρισε όλο το σπίτι. Και είναι και πολύ οικονομική συνταγή.
    #
    Σχόλιο από vanda, 25-9-14  
    εύκολα κ πεντανόστιμα κουλουράκια,εγώ χρησιμοποιώ κουπ πάτ σε διάφορα σχήματα,έτσι γλυτώνω κ την ταλαιπωρία κ το χρόνο,αντί για κοτσιδάκια, 15΄για μένα είναι ιδανικός χρόνος,μετά από πολλές δοκιμές τις συγκεκριμένης συνταγής

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από areti dr, 20-8-12  
    Καλημέρα!!Γύρω στις 10 κουταλιές αλλά και πάλι ίσως χρειαστείς και παραπάνω μέχρι να σφίξει η ζύμη σου και να μη κολλάει πλέον στο μπωλ
    #
    Σχόλιο από moustroufo, 13-10-12  
    Ψήνω το δεύερο ταψί! Το πρώτο ήδη ψήθηκε, τα δοκίμασα και είναι πολύ καλά. Μπράβο για τη συνταγή! Παρατήρησα ότι όσο πιο λεπτά κάνουμε τα κοτσιδάκια, τόσο πιο τραγανά γίνονται! Πρώτη φορά έφτιαξα κυολουράκια κανέλας νηστίσιμα. Έκανα τη μισή δόση. Ου ου! Έχουν βγει πολλά κομμάτια γιατί έκανα λεπτό ζυμαράκι τις κοτσιδούλες. Δύο ταψιά, πάνω από 50 κουλουράκια! Το αλεύρι που πήρε η ζύμη, δεν το φοβήθηκα, ό,τι ανέφεραν και στο άλλο σχόλιο, το βάζεις σιγά σιγά,με μικρές δόσεις, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από ana, 20-11-12  
    απλα τέλεια....τα εφτιαξα κιολας...3 ταψια μου βγηκανε κι αυτο επειδη στο 1ο τα έκανα μεγάλα...μετα τα μικρυνα...το τελευταιο ταψι το έκανα φιδακι,οχι πλεξουδες με λιγο σουσαμακι απο πανω...οπως αυτα που αγοράζω απο το φουρνο για να βουταω στον καφε!...πολλα μπράβο και ευχαριστω για την συνταγη!...
    #
    Σχόλιο από areti dr, 9-2-13  
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ...ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ..ΜΟΥΡΛΙΑΑ
    #
    Σχόλιο από prom281, 11-2-13  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!
    #
    Σχόλιο από july88, 14-2-13  
    Μου άρεσαν πάρα πολύ και θα επαναληφθεί σίγουρα. Επίσης σίγουρα θα προσθέσω και περισσότερη κανέλλα!!!! Ευχαριστώ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 15-2-13  
    Πολύ νόστιμα! Τα έκανα μικρά (μου βγήκαν τρια ταψια...) και χρειάστηκαν λίγοτερο χρόνο, περίπου ένα τέταρτο.
    Τα παιδιά ξετρελάθηκαν. Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από DEMI.K, 27-6-13  
    τέλεια,δεν χρειάζεται νηστεία για να τα φάς!
    εγώ χρησιμοποιησα ελαιόλαδο,αλευρι κόκκινο,κ πρόσθεσα 1 ποτήρι καρύδια
    τα έψησα μονο 15΄
    #
    Σχόλιο από ΜαριανθηΝΥ, 23-10-13  
    Πραγματι ηταν πολυ ευκολα, αλλα δυσκολο στο πλασιμο. Αντι κοτσιδακια τα εφτιαξα κουλουρακια.
    #
    Σχόλιο από Erietti, 25-10-13  
    Πολυ νοστιμα , αλλα τα εψησα μονο για 15 λεπτα.
    #
    Σχόλιο από angelkitty, 1-11-13  
    υπέροχα και τραγανιστά ,μοσχομύρισε το σπίτι !!!! δεν είχα λαδάκι και αντικατέστησα με μια πλάκα βιτάμ ...παρέλειψα την σόδα και εβαλα περισσότερο μπεικιν ,,αλευράκι μου πήρε γύρω στα 700γρ
    #
    Σχόλιο από despinal, 26-1-14  
    Τα έψησα πολύ λιγότερο αλλά και πάλι βγήκαν τραγανά για τα γούστα μας. Πολύ νόστιμα όμως!
    #
    Σχόλιο από areti dr, 13-2-14  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν.
    Όσο για τον χρόνο ψησίματος όσο περισσότερο τα ψήσεις τόσο πιο τραγανά γίνονται.
    ΜαριανθηΝΥ όντως κάπως μπελαλίδικα στο σχήμα.
    Φαντασία να έχουμε και κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει.
    #
    Σχόλιο από Stratoniki, 16-2-14  
    Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα...λίγη προσοχή στο ψήσιμο..εγω τα μισά τα έκανα κοτσιδάκια αλλά χοντρά και χρειάστηκε μισή ωρα(αλλά τα ήθελα πιο μαλακά) τα υπόλοιπα τα έκανα μικρούς κρίκους τα έψησα σχεδόν ένα τέταρτο και εκείνα στεγνωσαν...τα έχω βάλει σε τάπερ ελπίζω να μαλακώνουν λιγάκι!!!
    #
    Σχόλιο από areti dr, 21-2-14  
    Είναι και ανάλογα τον φούρνο! Αν είναι πολύ δυνατός τότε καλό θα είναι να τα ψησετε στους 170.Εμπειρικά πάντα όλες θα ξέρετε πως ψήνει ο δικός σας. Όσο για τα δικά σου Stratonlkl δεν νομίζω να μαλακώσουν στο τάπερ.Ενημέρωσε μας βέβαια να ξέρουμε.Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια
    #
    Σχόλιο από vanda, 25-9-14  
    εύκολα κ πεντανόστιμα κουλουράκια,εγώ χρησιμοποιώ κουπ πάτ σε διάφορα σχήματα,έτσι γλυτώνω κ την ταλαιπωρία κ το χρόνο,αντί για κοτσιδάκια, 15΄για μένα είναι ιδανικός χρόνος,μετά από πολλές δοκιμές τις συγκεκριμένης συνταγής

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από paulellina, 19-8-12  
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από ana, 20-11-12  
    ευκολα φαινονται...κκαι λεω να τα φτιαξω επιτοπου...απλα εχω λιγο αλευρι..πειραζει να το συμπληρωσω με φαρινα??

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Nanna, 26-4-14  
    Πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη. Την έκανα σήμερα κι έβγαλα... μπισκότα. Ανοιξα τη ζύμη και έκοψα μικρά κομματάκια με κουπ πατ, και στη συνέχεια αναποδογύρισα ένα ένα τα μπισκοτάκια σε ζάχαρη ώστε να καλυφθεί το πάνω μέρος. Επειδή μου αρέσουν τραγανά, τα έψησα μέχρι ... λίγο πριν αρχίσουν να καίγονται. Βέβαια μια παρτίδα την έψησα λιγότερο για όσους τα θέλουν πιο μαλακά. Βγήκαν τέλεια! Μύρισε όλο το σπίτι. Και είναι και πολύ οικονομική συνταγή.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
    Sweet Harmony
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    κουλουρια
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    amanta...
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της amanta...