Κοτσύφια με κριθαράκι

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
2-3 άτομα
  1. 8 κοτσύφια
  2. 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  3. 1 κύβο λαχανικών
  4. 1 μικρή συσκευασία πολτό ντομάτας
  5. 3 κόκκους μπαχάρι
  6. 0.5 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  7. αλάτι
  8. πάπρικα
  9. 1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κοτσύφια. 

  2. 2

    Τα βάζουμε στη χύτρα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγες βράσεις ώσπου να βγάλουν τον αφρό τους.

  3. 3

    Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πλένουμε καλά. Πλένουμε και τη χύτρα και τη σκουπιζουμε καλά.

  4. 4

    Βάζουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και αφού κάψει σωτάρουμε τα κοτσύφια.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  6. 6

    Ρίχνουμε τον πελτε, τον κύβο και τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει και λίγο παραπάνω.

  7. 7

    Κλείνουμε τη χύτρα και αφού σφυρίξει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και βράζουμε για 45 λεπτά.

  8. 8

    Αφού βράσουν αφήνουμε τη χύτρα να κρυώσει καλά και την ανοίγουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό σε κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

  9. 9

    Αφού πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα