Κουαντρώ
Λικέρ πορτοκάλι τύπου κουαντρώ που παρασκευάζεται με ιδιαίτερη μέθοδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
βρήκα τη συνταγή στο http//easydoesitrecipes.blogspot.com/2009/03/home-made-cointreau.html. Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το τρίμηνο και πραγματικά εξεπλάγην από το φίνο άρωμα του ποτού. Το πορτοκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ψιλοκομμένο σε κρέπες, παγωτά κλπ.
Υλικά
-
1 βιολογικό πορτοκάλι ή μερικά κουμκουάτ
-
750 ml αλκοόλ δυνατό
-
250 ml ζάχαρη (το 1/3 του όγκου του αλκοόλ)
-
σπάγγος κουζίνας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε το οινόπνευμα σε ένα μεγάλο βάζο.
-
2
Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Δεν θα λιώσει αλλά δεν πειράζει.
-
3
Κρεμάστε το πορτοκάλι ή τα κουμκουάτ από το καπάκι του βάζου χρησιμοποιώντας το σπάγγο, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το υγρό.
-
4
Αφήστε σε σκοτεινό μέρος για 3 μήνες και απολαύστε υπέροχο κουαντρώ!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια