Κουκιά στιφάδο
Πολύ νόστιμο, ότι πρέπει για την νηστεία.
Υλικά
-
500 γρ. κουκιά ξερά
-
500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
-
1/2 φλ. λάδι
-
7-8 σκελίδες σκόρδο
-
450 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 πρέζα κύμινο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1 πρέζα πιπέρι κόκκινο καυτερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζετε τα κουκιά σε νερό για 12 ώρες.
-
2
Κατόπιν τα σκεπάζετε με νερό και τα βράζετε για 15΄ περίπου.
-
3
Τα σουρώνετε, πετάτε το νερό και τα μεταφέρετε πάλι στην κατσαρόλα.
-
4
Προσθέτετε 3 φλυτζάνια νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
-
5
Προς το τέλος, ρίχνετε το λάδι και τα αφήνετε στη φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Τα σερβίρισα με ρυζάκι.