Kουκουβάγιες σαμπλέ μπισκοτάκια
Δημιουργήστε με τα παιδάκια σας μαζί, η χαρά τους δεν θα περιγράφετε... Αλλά και όταν του τα προσφέρετε να τα φάνε θα δείτε φατσούλες να κρυφογελάνε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε τα μπισκοτάκια μας σε σχάρα να κρυώσουν και μετά βάλτε τα σε ένα κουτί μπισκότων και αφήστε τα σε δροσερό μέρος. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
Ζύμη με βανίλια
-
150-180 γρ αλεύρι
-
70 γρ ζάχαρη άχνη
-
50 γρμαλακό βούτυρο
-
1/2 χτυπημένο αυγό
-
1 κουταλιά της σούπας γάλα
-
1 βανίλια
-
1/2 κουταλιά μπεικιν παουντερ
-
λίγο αλάτι
-
Ζύμη σοκολάτας
-
180-200 γρ αλεύρι
-
70 γρ ζάχαρη αχνη κοσκινισμένη
-
50-60 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
-
40 γρ μαλακό βούτυρο
-
1/2 χτυπημένο αυγό
-
2 κουταλιές της σούπας γάλα
-
1/2 κουταλιά μπεικιν πάουντερ
-
λίγο αλάτι
-
1 βανίλια
-
μερικά κάσιους και αμύγδαλα μουσκεμένα 2-3 ώρες σε νερό
-
σταγόνες σοκολάτας για τα ματια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την ζύμη βανίλιας, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη.Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίξτε 1/2 χτυπημένο αυγό, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο, για 2-3 ώρες. Όταν βγάζουμε την ζύμη έξω από το ψυγείο και περιμένουμε μερικά λεπτά.Για την ζύμη σοκολάτας, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ζάχαρη. Προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε και το 1/2 χτυπημένο αυγό και το γάλα το αλάτι και τέλος την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά μέχρι να μπορούν να σχηματίσουν μια μπάλα. Τυλίγουμε σε σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Όταν βγάζουμε την ζύμη έξω από το ψυγείο και περιμένουμε μερικά λεπτά.
-
2
Σε ένα πάγκο εργασίας πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε την ζύμη βανίλιας σε ένα ορθογώνιο πάχους 0,50 εκατ περίπου. Κόβουμε με ένα ποτήρι ή κουπάτ 6 εκατ στρογγυλούς δίσκους.
-
3
Σε ένα πάγκο εργασίας πάνω σε μια λαδόκολλα ανοίγουμε την ζύμη κακάο σε ένα ορθογώνιο παχους 0,50 εκατ περίπου. Κόβουμε με ένα ποτήρι ή κουπάτ 6 εκατ στρογγυλούς δίσκους. Ακόμα κόβουμε μικρούς κύκλους 2 εκατ από την ζύμη της βανίλιας και τα τοποθετούμε για μάτια. Ξανακόβουμε λίγη καφέ ζύμη, την πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε πάνω στην ζύμη βανίλιας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παραπάνω.
-
4
Τοποθετούμε τους κυκλικούς δίσκους της ζύμης βανίλιας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα ποτήρι σχηματίζουμε τα φτερά και με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα ποδαράκια στο κάτω μέρος, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, και τα ματάκια με λίγη ζύμη που την κάνουμε μικρή μπαλίτσα και επάνω βάζουμε την σταγόνα σοκολάτας.
-
5
Τοποθετούμε και το αμύγδαλο για το ράμφος του και έτοιμη η κουκουβάγια μας.
-
6
Τοποθετούμε και στην σκούρα ζύμη το κάσιους για ράμφος και έτοιμη η κουκουβάγια μας.
-
7
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° βαθμούς.
-
8
Τοποθετούμε τις φέτες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και απόσταση 3 cm αλλιώς τα μπισκοτάκια θα κολλήσουν μεταξύ τους.
-
9
Ψήνουμε 12-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια