Άριελ
Άριελ @cook_8501159

Παραδοσιακή πίτα με τυρί από τη Λευκάδα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως αυτή τη πίτα τη φτιάχνουμε σπίτι με φύλλα κρούστας αγοραστά... Αλλά με το φύλλο από τα χεράκια μας γίνεται πάρα, μα πάρα πολύ ανώτερη!Φουσκώνει αρκετά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Φύλλα []
  2. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  3. νερό όσο χρειαστεί
  4. αρκετό αλεύρι για άνοιγμα των φύλλων
  5. ελάχιστο αλάτι
  6. Γέμιση
  7. 0.5 κιλό τυρί φέτα (ανάλογα τα γούστα βάζετε και παραπάνω)
  8. 8-9 αυγά (ανάλογα με το πόσα φύλλα ανοίξατε8 φύλλα=8 αυγά)
  9. 0.5 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  10. 3/4 ποτηριού λάδι + λίγο για ταψί
  11. πιπέρι προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φτιάχνετε τη ζύμη για τα φύλλασε βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με αλατάκι και δημιουργούμε μία γούβα στην μέση για να ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να σχηματιστεί μιά μαλακή ζύμη. Αν σφιξει το μίγμα απλά προσθέτουμε παραπάνω νεράκι, ζυμώνουμε, ακολούθως κι άλλο λίγο αλευράκι για να καταλήξουμε σε μία ευπλαστη ζύμη.

  2. 2

    Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 με 9 κομμάτια και με τη βοήθεια ενος πλάστη ανοίγουμε σε μεγάλα και λεπτα φύλλα πασπαλίζοντας συνέχεια με αλευρακι για να μην κολλάει το φύλλο στην επιφάνεια και τον πλάστη.Ένα-ένα τα τοποθετούμε σε ένα άλλο τραπέζι όπου έχουμε απλώσει μία μεγάλη πετσέτα και ρίχνουμε λίγο αλευράκι ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν όσο περιμένουν για να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

  3. 3

    Ύστερα χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάστη ή πηρούνι και ανακατεύουμε με λαδάκι, γαλατάκι και πιπεράκι αν θέλουμε (αλάτακι εγώ δε βάζω λόγω της φέτας).

  4. 4

    Τη φετούλα την έχουμε θρυμματίσει σε ένα λεκανάκι.

  5. 5

    Λαδώνουμε το μεγάλο μας στρογγυλό ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Του ρίχνουμε λίγο από το μίγμα των αυγών να απλωθεί περίπου σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τυρί. Κατόπιν απλώνουμε το δεύτερο φύλλο απο πάνω και ξανά αυγά και τυρί. Συνεχίζουμε ομοίως μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.Πάνω από το τελευταίο φύλλο ρίχνετε μόνο απο μίγμα αυγών.

  6. 6

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα σε αέρα, στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου.

  7. 7

    Βγάζουμε,κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

argyce
argyce @cook_8491563
Εξαιρετική!Ευχαριστούμε που την μοιράστηκες.

Από

Άριελ
Άριελ @cook_8501159
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα