Κουλούρα Λευκάδας
Παραδοσιακή πίτα με τυρί από τη Λευκάδα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως αυτή τη πίτα τη φτιάχνουμε σπίτι με φύλλα κρούστας αγοραστά... Αλλά με το φύλλο από τα χεράκια μας γίνεται πάρα, μα πάρα πολύ ανώτερη!Φουσκώνει αρκετά όπως φαίνεται και στη φωτογραφία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα φτιάχνετε τη ζύμη για τα φύλλασε βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με αλατάκι και δημιουργούμε μία γούβα στην μέση για να ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να σχηματιστεί μιά μαλακή ζύμη. Αν σφιξει το μίγμα απλά προσθέτουμε παραπάνω νεράκι, ζυμώνουμε, ακολούθως κι άλλο λίγο αλευράκι για να καταλήξουμε σε μία ευπλαστη ζύμη.
-
2
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 με 9 κομμάτια και με τη βοήθεια ενος πλάστη ανοίγουμε σε μεγάλα και λεπτα φύλλα πασπαλίζοντας συνέχεια με αλευρακι για να μην κολλάει το φύλλο στην επιφάνεια και τον πλάστη.Ένα-ένα τα τοποθετούμε σε ένα άλλο τραπέζι όπου έχουμε απλώσει μία μεγάλη πετσέτα και ρίχνουμε λίγο αλευράκι ανάμεσα τους για να μην κολλήσουν όσο περιμένουν για να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
-
3
Ύστερα χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάστη ή πηρούνι και ανακατεύουμε με λαδάκι, γαλατάκι και πιπεράκι αν θέλουμε (αλάτακι εγώ δε βάζω λόγω της φέτας).
-
4
Τη φετούλα την έχουμε θρυμματίσει σε ένα λεκανάκι.
-
5
Λαδώνουμε το μεγάλο μας στρογγυλό ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Του ρίχνουμε λίγο από το μίγμα των αυγών να απλωθεί περίπου σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τυρί. Κατόπιν απλώνουμε το δεύτερο φύλλο απο πάνω και ξανά αυγά και τυρί. Συνεχίζουμε ομοίως μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.Πάνω από το τελευταίο φύλλο ρίχνετε μόνο απο μίγμα αυγών.
-
6
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα σε αέρα, στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου.
-
7
Βγάζουμε,κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Σχόλια (2)