Κουλουράκια αμμωνίας
Αφράτα και συνάμα τραγανά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει το φρέσκο βούτυρο βάλτε μισό - μισό με φυτίνη για να γίνουν πιο νόστιμα. Για να μην μας γίνουν σφικτά ξεκινήστε με 1 1/2 κιλό αλεύρι ψήστε δοκιμαστικά 2-3 και αν δεν σας απλώσουνε είναι εντάξει, αλλιώς ρίχνετε λιγό ακόμα αλεύρι. Ευχαριστούμε την onceuponacakehellas για τις φωτογραφίες βήμα βήμα και το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=1QRiMsrRFdM
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη - αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου - μέχρι να ασπρίσει.Ρίχνουμε τα αυγά.Μετά ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε την αμμωνία σιγά - σιγά για να λιώσει ανακατεύοντας την και την βάζουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι.
-
2
Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν, κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου
-
3
Και τυλίγουμε τα σε διάφορα σχήματα.
-
4
Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν.
-
5
Μετά χτυπάμε ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό
-
6
Και αλείφουμε τα κουλουράκια
-
7
Τα πλάθουμε σ΄ότι σχήμα θέλουμε, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15'-20' ανάλογα το χρώμα που θέλουμε να έχουν τα κουλουράκια μας.
Σχόλια (12)