κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια αμμωνίας
GIOVANNA
GIOVANNA @cook_8452082
,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτα και συνάμα τραγανά!!! 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσει το φρέσκο βούτυρο βάλτε μισό - μισό με φυτίνη για να γίνουν πιο νόστιμα. Για να μην μας γίνουν σφικτά ξεκινήστε με 1 1/2 κιλό αλεύρι ψήστε δοκιμαστικά 2-3 και αν δεν σας απλώσουνε είναι εντάξει, αλλιώς ρίχνετε λιγό ακόμα αλεύρι.  Ευχαριστούμε την onceuponacakehellas για τις φωτογραφίες βήμα βήμα και το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=1QRiMsrRFdM

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 1/2 νεροπότηρο βούτυρο
  2. 2 νεροπότηρα ζάχαρη
  3. 1/2 νεροπότηρο γάλα
  4. 1 πακετάκι αμμωνία (35γρ.)
  5. 3 βανίλιες
  6. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1500-1750 γρ.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη - αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου - μέχρι να ασπρίσει.Ρίχνουμε τα αυγά.Μετά ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε την αμμωνία σιγά - σιγά για να λιώσει ανακατεύοντας την και την βάζουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι.

  2. 2

    Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν, κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου

  3. 3

    Και τυλίγουμε τα σε διάφορα σχήματα.

  4. 4

    Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν.

  5. 5

    Μετά χτυπάμε ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό

  6. 6

    Και αλείφουμε τα κουλουράκια

  7. 7

    Τα πλάθουμε σ΄ότι σχήμα θέλουμε, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15'-20' ανάλογα το χρώμα που θέλουμε να έχουν τα κουλουράκια μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

fly
fly @cook_8462422
Ετσι τα φτιάχνω κάθε χρόνο μονο που δεν βάζω τα τρία ασπράδια απο τα αυγά για να γίνουν πιο κίτρινα μέσα και γιαυτο πέρνουν και λιγότερο αλεύρι 1300 γρ. Είναι πολύ παλιά συνταγή και γίνονται πολύ νόστιμα!Μπράβο!!

Από

GIOVANNA
GIOVANNA @cook_8452082
στις
,ΕΛΛΑΔΑ