Κουλουράκια απλά και υγιεινά

Bαθμολογία: 4.8837
       
 
43 ψήφοι
golfo, 07.12.10

Περιγραφή

Ειναι σαν τα γλυκά σφολιατίνια περίπου, υπέροχα, οχι πολύ γλυκά για τον καφέ μας, για το κολατσιό μας  και ακόμα καλύτερα για τα παιδάκια στο σχολείο. Δεν περιέχουν αυγά ουτε βούτυρα, ειναι νηστίσιμα και χωρίς πολλές θερμίδες.

 

Κουλουράκια  απλά και υγιεινά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι κρασί ασπρο
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 2 συσκευασίες φαρίνα περίπου (εμένα μου εμεινε 1 κούπα περίπου)
  • 1 φλυτζανάκι ζάχαρη
Επικάλυψη:
  • ζάχαρη λευκή η καστανή
  • λίγη κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 33' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατευω το κρασί, το λάδι, τη ζάχαρη  και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια ζύμη που να μην κολάει.
Βήμα 2
2) Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε πλεξούδες τα βουτάμε ελαφρώς και απο τις δύο πλευρές σε ενα πιατάκι που εχουμε ανακατέψει την ζάχαρη και την κανέλα και τα ψήνουμε σε ταψάκι που εχουμε στρώσει λαδόκολα.
Βήμα 3
3) Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με ενθουσίασε η πολυ ωραία υφή τους αλλα και η γεύση τους. Το σχήμα ειναι δική σας επιλογή. Αυτό που εχω να επισημάνω ειναι οτι δεν πρέπει να βάζετε πολύ ζύμη γιατί φουσκώνουν αρκετά, αυτο ειναι βέβαια και θέμα γούστου. Εγω εβαλα καστανή ζάχαρη στα δικά μου γιατί μου αρέσει η γεύση της, αλλα να ξέρετε οτι ειναι πιο χοντρή απο την συνηθισμένη μας ασπρη ζάχαρη. Καλή επιτυχία.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    74 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-12-10  
    Καλημερα φαινοντε υπεροχα κ κυριως ευκολα.Να ρωτησω ποσα κομματια βγενουν περιπου? κ σιγουρα θα μπορουμε να τα κανουμε κ με κουπατ,ε?
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 13-12-10  
    Kαλημερα Να ρωτήσω το ποτήρι είναι 250 ml;
    ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mimmou, 13-12-10  
    Θελω να τα δοκιμασω, πρεπει να ειναι πολυ ωραια. Ομως Γκολφω για πες μου, η φαρινα ειναι σκετο αλευρι, η αυτο που φουσκωνη μονο του? Και ποσα γραμμαρια ειναι η καθε συσκευασια? Σ'ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    Γλυκουλα βγαινουν περιπου 30-35 κουλουρια στριφτα.
    Κωνσταντινα το ποτηρι που εβαλα εγω ειναι περιπου τα 300.
    mimmou η φαρινα ειναι το αλευρι που φουσκωνει μονο του,υπαρχει σε συσκευασια 500 γρ.
    οτι αλλο θελετε να σας διευκρινισω γραψτε μου.
    προσεξτε μονο να μην τα κανατε μεγαλα γιατι φουσκωνουν αρκετα και να τα βουτηξετε ελαφρως στη ζαχαρη-κανελα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-12-10  
    Γκόλφω, πολύ ωραία δείχνουν τα κουλουράκια σου, με βάζουν σε πειρασμό.
    Πως το έπαθα αυτό;
    Απορώ με μένα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    και κατι αλλο που ξεχασα να σας γραψω ειναι οτι οσες μερες και να τα αφησεις αυτα τα κουλουρακια δεν ξεραινονται και παραμενουν τραγανα οπως την πρωτη μερα.
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    Γκολφω εαν βαλω ελαιολαδο θα εχει διαφορα;λεω να τα φτιαξω μολις μπορεσω!
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    Κιτρο μου δεν ξερω πως θα ειναι με ελαιολαδο,την συνταγη εγω την εφτιαξα οπως μου την εδωσαν,και να σου πω νομιζω οτι με το λαδι θα ειναι πιο βαρια η ζυμη και δεν ξερω αν θα γινουν τοσο τραγανα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από mimmou, 14-12-10  
    Πολυ νοστιμα κουλουρακια. Αφρατα και τραγανα, και γινονται στο πι και φι! Και πραγματι, θελει να πλαστουν λεπτο κορδονι γιατι φουσκωνουν και γινονται στρουμπουλα.Εμας μας αρεσαν πολυ.Ευχαριστω για την συνταγη, Γκολφω.
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 14-12-10  
    Γκόλφω πες μου σε παρακαλώ πόσα γραμμάρια ζάχαρη είναιτο φλιτζανάκι σου
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 14-12-10  
    καλα ακουγονται αλλα λες για παιδια στο σχολειο...με ενα ποτηρι κρασι??
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 14-12-10  
    Νοστιμότατα, με ελάχιστα υλικά, ενώ η προετοιμασία είναι ζήτημα λίγων λεπτών. Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 περίπου λεπτά. Εμένα με τα μισά υλικά μου βγήκαν 30 κομμάτια, δεν ξέρω πως τα κατάφερα!!Μόνο το πλάσιμο της ζύμης με δυσκόλεψε λίγο στις πλεξούδες (λαστιχάρει και δεδιπλώνεται), γι αυτό και προτίμησα πιο απλά σχέδια (ανέβασα και φωτό)...εξαφανίστηκαν αμέσως οπότε κανείς δεν πρόσεξε το σχήμα...Μπράβο...
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-12-10  
    Δημητρα19 σε ευχαριστω πολυ,χαιρομαι που σας αρεσαν,αλλωστε ειναι απλα και γρηγορα.
    Δημητρα Τσιακου ενα φλιτζανακι του ελληνικου καφε,οτι εχεις.
    aretiagelos για τοσα κοματια κουλουρακια 1 ποτηρι κρασι δεν ειναι τοσο βλαβερο εν συγκριση με τα ετοιμα και γεματα συντηρητικα που βαζετε να παρουν τα παιδια στο σχολειο,ουτε αλλαντικα εχει ,ουτε βουτυρα,ουτε αυγα,και αν θες λιγοστευεις και λιγο ακομη το κρασακι σου,και αν δεν γνωριζεις αυτη η ζυμη ειναι η ζυμη που αγοραζεις στον φουρνο η στα ζαχαροπλαστεια τα κουλουρακια καροτου μονο που δεν εχουν επικαλυψη ζαχαρης.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από mimmou, 15-12-10  
    Αν μου επιτρεπεις Γκολφω, να σχολιασω, οτι απ'οτι ξερω,το αλκοολ του κρασιου εξατμιζεται σε ψηλες θερμοκρασιες, και μενει μονο η γευση του κρασιου και ετσι δεν νομιζω οτι εχει φοβο για παιδια.
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 15-12-10  
    golfo,νόστιμα τα κουλουράκια και γρήγορα τα έφτιαξα χτες βράδυ!!Μόνο που νομίζω ότι τους έλειπε λίγο άρωμα. Ίσως λίγο ξύσμα ,ή βανίλια να τους ταίριαζε.
    Σ ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-12-10  
    mimou εχεις δικιο κοπελα μου για το αλκοολ.
    Κωνσταντινα μου σε ευχαριστω πολυ κοπελα μου,αν θες βαλε και ξυσμα δεν χαλαει κατι στη γευση του και στην τραγανοτητα του.
    Δημητρα ευχαριστω για την φωτο.
    #
    Σχόλιο από leangourmet, 15-12-10  
    Για την aretiagelos,και για την ασφάλεια του κρασιού όταν το φαγητό απευθύνεται σε παιδιά: το αλκοόλ με τόσο ψήσιμο εξατμίζεται και είναι ασφαλές να τα φάνε. Οι θερμίδες όμως μένουν.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 15-12-10  
    Golfo να σε ρωτησω κοβοντε με κουπ-ατ? η δεν ανοιγει η ζυμη
    #
    Σχόλιο από chilli, 16-12-10  
    πραγματικά φανταστικά κουλουράκια και με τόσο λίγα υλικά που πάντα υπάρχουν σε ένα σπίτι και υγιεινά.Τι άλλο θέλει κανείς?αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η υφή τους και το ότι δεν ήταν πολύ γλυκά.Μπράβο και ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-12-10  
    chilli μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,χαιρομαι πολυ που σας αρεσαν.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    62 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-12-10  
    Γκόλφω, πολύ ωραία δείχνουν τα κουλουράκια σου, με βάζουν σε πειρασμό.
    Πως το έπαθα αυτό;
    Απορώ με μένα.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    και κατι αλλο που ξεχασα να σας γραψω ειναι οτι οσες μερες και να τα αφησεις αυτα τα κουλουρακια δεν ξεραινονται και παραμενουν τραγανα οπως την πρωτη μερα.
    #
    Σχόλιο από mimmou, 14-12-10  
    Πολυ νοστιμα κουλουρακια. Αφρατα και τραγανα, και γινονται στο πι και φι! Και πραγματι, θελει να πλαστουν λεπτο κορδονι γιατι φουσκωνουν και γινονται στρουμπουλα.Εμας μας αρεσαν πολυ.Ευχαριστω για την συνταγη, Γκολφω.
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 14-12-10  
    καλα ακουγονται αλλα λες για παιδια στο σχολειο...με ενα ποτηρι κρασι??
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 14-12-10  
    Νοστιμότατα, με ελάχιστα υλικά, ενώ η προετοιμασία είναι ζήτημα λίγων λεπτών. Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 περίπου λεπτά. Εμένα με τα μισά υλικά μου βγήκαν 30 κομμάτια, δεν ξέρω πως τα κατάφερα!!Μόνο το πλάσιμο της ζύμης με δυσκόλεψε λίγο στις πλεξούδες (λαστιχάρει και δεδιπλώνεται), γι αυτό και προτίμησα πιο απλά σχέδια (ανέβασα και φωτό)...εξαφανίστηκαν αμέσως οπότε κανείς δεν πρόσεξε το σχήμα...Μπράβο...
    #
    Σχόλιο από golfo, 14-12-10  
    Δημητρα19 σε ευχαριστω πολυ,χαιρομαι που σας αρεσαν,αλλωστε ειναι απλα και γρηγορα.
    Δημητρα Τσιακου ενα φλιτζανακι του ελληνικου καφε,οτι εχεις.
    aretiagelos για τοσα κοματια κουλουρακια 1 ποτηρι κρασι δεν ειναι τοσο βλαβερο εν συγκριση με τα ετοιμα και γεματα συντηρητικα που βαζετε να παρουν τα παιδια στο σχολειο,ουτε αλλαντικα εχει ,ουτε βουτυρα,ουτε αυγα,και αν θες λιγοστευεις και λιγο ακομη το κρασακι σου,και αν δεν γνωριζεις αυτη η ζυμη ειναι η ζυμη που αγοραζεις στον φουρνο η στα ζαχαροπλαστεια τα κουλουρακια καροτου μονο που δεν εχουν επικαλυψη ζαχαρης.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από mimmou, 15-12-10  
    Αν μου επιτρεπεις Γκολφω, να σχολιασω, οτι απ'οτι ξερω,το αλκοολ του κρασιου εξατμιζεται σε ψηλες θερμοκρασιες, και μενει μονο η γευση του κρασιου και ετσι δεν νομιζω οτι εχει φοβο για παιδια.
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 15-12-10  
    golfo,νόστιμα τα κουλουράκια και γρήγορα τα έφτιαξα χτες βράδυ!!Μόνο που νομίζω ότι τους έλειπε λίγο άρωμα. Ίσως λίγο ξύσμα ,ή βανίλια να τους ταίριαζε.
    Σ ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-12-10  
    mimou εχεις δικιο κοπελα μου για το αλκοολ.
    Κωνσταντινα μου σε ευχαριστω πολυ κοπελα μου,αν θες βαλε και ξυσμα δεν χαλαει κατι στη γευση του και στην τραγανοτητα του.
    Δημητρα ευχαριστω για την φωτο.
    #
    Σχόλιο από chilli, 16-12-10  
    πραγματικά φανταστικά κουλουράκια και με τόσο λίγα υλικά που πάντα υπάρχουν σε ένα σπίτι και υγιεινά.Τι άλλο θέλει κανείς?αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν η υφή τους και το ότι δεν ήταν πολύ γλυκά.Μπράβο και ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή σου.
    #
    Σχόλιο από golfo, 16-12-10  
    chilli μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,χαιρομαι πολυ που σας αρεσαν.
    #
    Σχόλιο από savefico, 2-1-11  
    Πολύ νόστιμα και γρήγορα! μπράβο :-)
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-1-11  
    savefico σε ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από mariec, 1-3-11  
    σήμερα κιόλας θα κάνω τα κουλουράκια...σε ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από golfo, 1-3-11  
    να εισαι καλα κοπελα μου,καλη επιτυχια !
    #
    Σχόλιο από mariec, 1-3-11  
    Τα έκανα τα κουλουράκια αλλά περίμενα να φουσκώσουν πολύ...εμένα δεν με φούσκωσαν,έγιναν πολύ νόστιμα, με δυσκόλεψαν επίσης και στο να τα κάνω πλέξουδάκια γιατί ήταν σκληρή η ζύμη..έκανα κάτι λάθος??
    #
    Σχόλιο από mpiskotitsa, 5-3-11  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-3-11  
    Είναι πραγματικά πανεύκολα αυτά τα κουλουράκια και πολύ νόστιμα.
    Έκανα τη μισή δοσολογία και μου βγήκανε καμιά 25αριά.
    Έβαλα καλού κακού, μια βανιλίνη....αν και νομίζω ότι το άρωμα της κανέλας ήταν αρκετό.
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-3-11  
    μπισκοτιτσα και Ρουλακι σας ευχαριστω πολυ,πραγματι ειναι ευκολα και γρηγορα.
    μπορειτε ααν θελετε να κρατησετε λιγο απο την ζυμη αυτη και να προσθεσετε τριμενο καροτο και να εχετε κουλουρακια νηστισιμα και διαιτητικα καροτου.
    #
    Σχόλιο από soutzouko, 7-3-11  
    Τραγανιστά,ελαφριά, νηστήσιμα,πανεύκολα.Θα τα δοκιμάσω με γλυκό του κουταλιού μέσα,σταφίδες,καρύδι,σαν σκαλτσούνια.Τα πιο εύκολα και λάιτ κουλουράκια.Μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-12-10  
    Καλημερα φαινοντε υπεροχα κ κυριως ευκολα.Να ρωτησω ποσα κομματια βγενουν περιπου? κ σιγουρα θα μπορουμε να τα κανουμε κ με κουπατ,ε?
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 13-12-10  
    Kαλημερα Να ρωτήσω το ποτήρι είναι 250 ml;
    ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mimmou, 13-12-10  
    Θελω να τα δοκιμασω, πρεπει να ειναι πολυ ωραια. Ομως Γκολφω για πες μου, η φαρινα ειναι σκετο αλευρι, η αυτο που φουσκωνη μονο του? Και ποσα γραμμαρια ειναι η καθε συσκευασια? Σ'ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    Γλυκουλα βγαινουν περιπου 30-35 κουλουρια στριφτα.
    Κωνσταντινα το ποτηρι που εβαλα εγω ειναι περιπου τα 300.
    mimmou η φαρινα ειναι το αλευρι που φουσκωνει μονο του,υπαρχει σε συσκευασια 500 γρ.
    οτι αλλο θελετε να σας διευκρινισω γραψτε μου.
    προσεξτε μονο να μην τα κανατε μεγαλα γιατι φουσκωνουν αρκετα και να τα βουτηξετε ελαφρως στη ζαχαρη-κανελα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από kitro, 13-12-10  
    Γκολφω εαν βαλω ελαιολαδο θα εχει διαφορα;λεω να τα φτιαξω μολις μπορεσω!
    #
    Σχόλιο από golfo, 13-12-10  
    Κιτρο μου δεν ξερω πως θα ειναι με ελαιολαδο,την συνταγη εγω την εφτιαξα οπως μου την εδωσαν,και να σου πω νομιζω οτι με το λαδι θα ειναι πιο βαρια η ζυμη και δεν ξερω αν θα γινουν τοσο τραγανα.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 14-12-10  
    Γκόλφω πες μου σε παρακαλώ πόσα γραμμάρια ζάχαρη είναιτο φλιτζανάκι σου
    #
    Σχόλιο από leangourmet, 15-12-10  
    Για την aretiagelos,και για την ασφάλεια του κρασιού όταν το φαγητό απευθύνεται σε παιδιά: το αλκοόλ με τόσο ψήσιμο εξατμίζεται και είναι ασφαλές να τα φάνε. Οι θερμίδες όμως μένουν.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 15-12-10  
    Golfo να σε ρωτησω κοβοντε με κουπ-ατ? η δεν ανοιγει η ζυμη
    #
    Σχόλιο από dimi_sta, 5-4-12  
    αχ μάλλον κάτι έκανα λάθος... ίσως το αλεύρι, έβαλα οσο λεει η συνταγή αλλά νομίζω οτι ήθελε λίγο λιγότερο..πως πρέπει να είναι η ζύμη???εμένα μου τράβαγε όταν το έπλαθα.. απο γεύση πάντος ηταν πολύ ωραία την πρώτη φουρνία την έφαγαν αμέσως!!!!
    #
    Σχόλιο από mairy95, 16-11-13  
    golfo na se rwthsw kati?? anti gia kalampokelaio an baloume sogielaio g na ginei pio light ...tha bgei to idio ? tha aliwthei h geush katholou ?? mou fenontai polu wraia kai polu elafria sta ulika mallon tha ta dokimasw !
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 7-3-14  
    Καλημέρα! Σκαφτόμουν να δοκιμάσω κι εγώ τα κουλουράκια σου, αλλά δεν έχω λευκό κρασί :( θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κόκκινο παραγωγής μας?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κουλουράκια-μπισκότα
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της dcroula
    ΓΛΥΚΑ (διάφορα)
    Ένα βιβλίο 162 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της MANIABOLI
    Glyka
    Ένα βιβλίο 455 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    κουλουρια
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=