Κουλουράκια βανίλιας με αμμωνία
Νόστιμα και εύκολα κουλουράκια για να συνοδεύουμε το καφεδάκι μας
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε τα κουλουράκια μας να αποκτήσουν ροδοκόκκινη, λεία όψη, αρκεί να τα επαλείψουμε προ φουρνίσματος με 1 κρόκο αβγού διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο έως να ασπρίσει και προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε στο μίγμα ένα-ένα τα αυγά.
-
3
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα να αποκτήσει μία μέτρια θερμοκρασία, όχι να βράσει, και λιώνουμε στο χλιαρό γάλα την αμμωνία, με προσοχή γιατί φουσκώνει.
-
4
Προσθέτουμε το γάλα με την αμμωνία στο μίγμα μας ανακατεύοντας και ρίχνουμε τις βανίλιες. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έως να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται.
-
5
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη για λίγο και έπειτα ξεκινούμε το πλάσιμο.
-
6
Αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλουράκια μας με τον αραιωμένο κρόκου αβγού.
-
7
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170o C για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα κουλουράκια μας. Καλή επιτυχία!
Σχόλια