Κουλουράκια βανίλιας με γιαούρτι
Η συνταγή είναι της φαρίνα γίωτης. Την έκανα πρώτη φορά σήμερα, είναι νόστιμα κουλουράκια περιμένω εντυπώσεις.
Υλικά
-
5 φλιτζάνια του τσαγιού φαρίνα γιώτης
-
2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 φλυτζάνι βούτυρο
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
2 κρόκους και 1 αυγό για το άλειμα
-
1 βανίλια
-
1 κοφτό κ.γλ. σόδα
-
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και τη βανίλια.
-
2
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα και τα προσθέτετε διαδοχικά με το γιαούρτι στο μείγμα.
-
3
Ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη κι αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο αλεύρι ακόμα για να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια.
-
5
Τα τοποθετείτε σε ταψί αφου προηγουμένως έχετε βάλει χαρτί αντικολλητικό, τα αλείφετε με αυγό.
-
6
Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σχόλια (16)