Κουλουράκια βανίλιας Χίου
Τραγανα μυρωδατα κουλουρακια που περικλειονται στις παιδικες μου αναμνησεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα φτιαχνουν οι Χιώτες γειτονες μου το Πασχα. Απλα τελεια!!!
Υλικά
-
1.200 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
-
320 γρ.βουτυρο γαλακτος
-
125 γρ μαργαρίνη
-
320 γρ. ζαχαρη
-
3 αυγα
-
1 μικρο ποτηρι λικερ η κονιακ
-
1 κουταλακι του γλυκου μπεκιν παουντερ
-
3 βανιλιες
-
1 σφηνακι αλισιβα
-
1 αυγο και 1 κουταλια γαλα για αλλειμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινιζω το αλευρι και προσθετω μεσα και την μπεκιν
-
2
Χτυπαω στο μιξερ (ή αν προτιματε στο χερι) το βουτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζαχαρη εως ν'αφρατεψουν
-
3
Προσθετω και τα αυγα ενα-ενα, να ομογενοποιηθουν
-
4
Ριχνω μεσα και τις βανιλιες, το κονιακ και την αλισιβα
-
5
Κατοπιν ριχνω σταδιακα το αλευρι
-
6
Πλάθω κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, αραδιάζω σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί και αλείφω με το μείγμα αυγού-γάλακτος
-
7
Ψήνω για 20 λεπτά στους 200°C με αέρα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)