κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια βανίλιας Χίου
anvil
anvil @cook_8450658

Τραγανα μυρωδατα κουλουρακια που περικλειονται στις παιδικες μου αναμνησεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φτιαχνουν οι Χιώτες γειτονες μου το Πασχα. Απλα τελεια!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περιπου 100 κουλουρακια
  1. 1.200 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  2. 320 γρ.βουτυρο γαλακτος
  3. 125 γρ μαργαρίνη
  4. 320 γρ. ζαχαρη
  5. 3 αυγα
  6. 1 μικρο ποτηρι λικερ η κονιακ
  7. 1 κουταλακι του γλυκου μπεκιν παουντερ
  8. 3 βανιλιες
  9. 1 σφηνακι αλισιβα
  10. 1 αυγο και 1 κουταλια γαλα για αλλειμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινιζω το αλευρι και προσθετω μεσα και την μπεκιν

  2. 2

    Χτυπαω στο μιξερ (ή αν προτιματε στο χερι) το βουτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζαχαρη εως ν'αφρατεψουν

  3. 3

    Προσθετω και τα αυγα ενα-ενα, να ομογενοποιηθουν

  4. 4

    Ριχνω μεσα και τις βανιλιες, το κονιακ και την αλισιβα

  5. 5

    Κατοπιν ριχνω σταδιακα το αλευρι

  6. 6

    Πλάθω κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, αραδιάζω σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί και αλείφω με το μείγμα αυγού-γάλακτος

  7. 7

    Ψήνω για 20 λεπτά στους 200°C με αέρα

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

alertgirl
alertgirl @cook_8451777
den tin eftiaksa akoma giati exw mia aporia...alisiba pou tha vrw?vazw pente giatin vanilia ...

Από

anvil
anvil @cook_8450658
στις