Κουλουράκια βανίλιας
Κουλουράκια βανίλιας αφράτα και τραγανά, με ελάχιστη ζάχαρη, που η επιτυχία τους είναι δεδομένη...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για Lurpak μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αγελάδος. Αντί για αλεύρι και baken μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 π.χ. Φαρινάπ.Δεν χρειάζεται να τα περάσετε με αυγό πριν τα ψήσετε.Μπορείτε να τα ψήσετε και σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω, στην ίδια θερμοκρασία.Είχα πάει για καφέ στην φίλη μου Παναγιώτα που μένει στη Βρίσα Λέσβου και όλο το σπίτι μοσχομύριζε( τα έφτιαχνε εκείνη την ώρα).Όταν τα δοκίμασα ξετρελάθηκα....
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά.
-
2
Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, το μέλι και την βανίλια.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την baken και το ενσωματώνουμε στο μίγμα βουτύρου (καλύτερα με το χέρι, όχι στο μίξερ).
-
4
Έχουμε μια μαλακή ζύμη.
-
5
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά (τότε έχουν αρχίσει να παίρνουν χρώμα)
Σχόλια (3)