Κουλουράκια βουτύρου

sapato, 20.03.10

Περιγραφή

Μικροσκοπικά κουλουράκια που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!!


Συνταγή από:

sapato

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 πακέτα βούτυρο
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα απο πορτοκάλι
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μεχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια λεκάνη προσθετουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Η ζύμη μας θέλουμε να ειναι μαλακή.
  3. Πλάθουμε σε πολύ μικρα κουλουράκια και αφου τα κάνουμε απο πάνω με αυγό ψήνουμε στους 170 με 180 εως ότου να πάρουν ενα μπεζ χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλεύρι μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Θα ρίξουμε τόσο όσο για να κάνουμε μια μαλακή ζύμη.

Ο φούρνος εάν είναι δυνατός καλό είναι να τον χαμηλώσουμε λίγο γιατί δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα αλλά θέλουμε να ψηθούν καλά απο μέσα.

Να θυμάστε...όσο πιο μικρά τόσο πιο απολαυστικά!!!

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από sapato, 27-3-10  
    Το βουτυρο μας πρεπει να ειναι φρεσκο για να κανει την διαφορα!Οχι μαργαρινη!Θελουμε έντονη μυρωδια!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 6-4-11  
    ποσα γραμμαρια ειναι το καθε πακετο βουτυρο???

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sapato, 27-3-10  
    Το βουτυρο μας πρεπει να ειναι φρεσκο για να κανει την διαφορα!Οχι μαργαρινη!Θελουμε έντονη μυρωδια!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ermioni, 6-4-11  
    ποσα γραμμαρια ειναι το καθε πακετο βουτυρο???

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΠΙΤΕΣ-ΨΩΜΑΚΙΑ=ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie
    Νόόόόόόόόόόόστημα
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της rozina