Κουλουράκια υφάλμυρα
Εύκολα υφάλμυρα κουλουράκια με ρετσίνα και γλυκάνισο για όλες τις ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην περιμένετε να κοκκινίσουν στο ψήσιμο, στα 18 λεπτά ροδίζουν ελαφρά.
Υλικά
-
100 ml καλαμποκέλαιο
-
100 ml ρετσίνα
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
2 κ.γ. γλυκάνισο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε το λάδι με την ρετσίνα και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τον γλυκάνισο.
-
2
Δεν χρειάζεται μίξερ, η ανάμιξη γίνεται απλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να προκύψει μια μαλακή ζύμη.
-
3
Θα χρειαστούμε δύο ταψιά του φούρνου (20 περίπου κουλουράκια σε κάθε ταψί) στα οποία στρώνουμε αντικολλητική λαδόκολλα.
-
4
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στα ταψιά με μικρή απόσταση μεταξύ τους. (Η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και μπορεί να σας δυσκολέψει στην αρχή στο πλάσιμο.)
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στην δεύτερη θέση από κάτω, στους 180 βαθμούς για 18 λεπτά.
Σχόλια (3)
Μπράβο σου που ανέβασες την συνταγή,η όμορφιά τις πιό πολλές φορές έγκειται στην απλότητα!