Bar ba Stavros Cooking
Bar ba Stavros Cooking @BarbaStavros
Αθαμανικά Όρη. Ήπειρος!London.

Κουλουράκια με καρότο, εύκολα, απλά και οικονομικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή οχι πολύ ψήσιμο,έως ότου ροδίσουν λίγο.Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
2 ταψιά (ζύμη 1 μερίδα
  1. 1 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
  2. 1 μεγάλο καρότο
  3. 25 κουτ.σούπας αλεύρι (οσο πάρει)
  4. 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  5. 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
  6. λαδόχαρτο για ψήσιμο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στο μούλτι το καρότο και το βαζουμε στο μιξερ μας μαζι με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός του αλευριού.

  2. 2

    Χτυπάμε για 5'λεπτά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι (25 κουταλιές σούπας). Η ταχύτητα οχι πανω απο το 3.

  3. 3

    Οταν σφίξει η ζύμη την σκεπάζουμε με μεμβράνη, για 20 λεπτά. Επειτα πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί με το λαδόχαρτο.

  4. 4

    Ψήνουμε για 20'λεπτά περίπου στους 180΄βαθμούς, με αέρα, σε προθαιρμασμένο φούρνο. Καλή όρεξη!!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

despinal
despinal @despinal
Πολύ νόστιμα και εύκολα! Έβαλα μισή ποσότητα αλεύρι ολικής και χρησιμοποίησα κουπ-πατ.

Από

Bar ba Stavros Cooking
στις
Αθαμανικά Όρη. Ήπειρος!London.
Όπως οι περισσότεροι της γενιάς μου,μεγαλώσαμε σε πραγματικά μια μεγάλη κουζίνα! Εκεί ήταν το καθημερινό μας,υπέροχη ζεστή με την σόμπα ξύλου στην μέση,που πάντα κάτι έβραζε πάνω της ή ψηνωνταν μέσα της!!! Τσάι,πατάτες στη στάχτη,ταψιά με όλα τα καλά της ελληνικής γης! Έκτοτε τα χρόνια πέρασαν,η ζωή διαφοροποιήθηκε και χάθηκε πολύτιμη γνώση και τρόπος Ζωής... Τα'φερε έτσι και ασχολήθηκα με την εστίαση σχεδόν στα 3/4 της ζωής μου,με αποτέλεσμα να κάνω χρήση αυτών που είχα βαθειά μέσα μου,σε συνδιασμό με τις νέες πρακτικές των εκάστοτε μαγείρων που βοηθούσα! Η μαγειρική έχει κανόνες όμως θέλει ψάξιμο και φαντασία,φυσικά και σεβασμό στην παράδοση!!! Like most of my generation, we grew up in a really big kitchen! There was our everyday, wonderfully warm with the wood stove in the middle, where something was always boiling on it or roasting in it!!! Tea, potatoes in the ashes, pans with all the good things of the Greek land! Since then the years have passed, life has changed and valuable knowledge and way of life has been lost... It worked out like that and I dealt with focus for almost 3/4 of my life, as a result of which I made use of what I had deep inside me, in combination with the new practices of the chefs I was helping! Cooking has rules, but it requires research and imagination, of course, and respect for tradition!!!
Δες περισσότερα