Κουλουράκια καρότου αλμυρά

Bαθμολογία: 4.5283
       
 
53 ψήφοι
monbebe, 05.07.09

Περιγραφή

Τα γνωστά κουλουράκια διαίτης που είναι πεντανόστιμα και καταναλώνονται όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι επίσης νηστίσιμα.
Κουλουράκια καρότου αλμυρά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
  • 1/4 φλυτζανιού νερό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • Ελάχιστο πιπέρι
  • Αλεύρι (όσο πάρει)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλμυρές λιχουδιές
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: Γύρω στα 30 κουλουράκια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός απο το αλεύρι το οποίο θα υπολογίσουμε ζυμώνοντας) και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  3. Πλάθουμε κουλουράκια ή ανοίγουμε ζυμαράκι με τα χέρια μας και στην συνέχεια ανοιγουμε λίγο περισσότερο με έναν μικρό πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.Ψήστε τα 10 λεπτά με αντιστάσεις και 5 λεπτα με αέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούν να γίνουν με τριμμένη παρμεζανα (εκεί δεν βάζουμε αλάτι) ή με σωταρισμένο σπανάκι.

Σχετικές συνταγές

    82 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 26-9-09  
    πολυ τραγανα και πολυ ωραια γευση!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 28-9-09  
    Eυχαριστω πολυ για το σχόλιο και για τα πιρουνάκια.Ειναι πολύ αγαπημένη συνταγή του χειμώνα και των νηστειών.Τα προτιμουν και τα παιδάκια που δεν τρώνε καρότα.
    #
    Σχόλιο από maria45, 10-10-09  
    μαρεσε πολυ η συνταγη την βρισκω πανευκολη και για τις νηστειες........
    #
    Σχόλιο από monbebe, 11-10-09  
    Είναι όντως πανεύκολη και με υλικά που πάντα έχουμε σπίτι.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-10-09  
    Καλέ τι νοστιμιά είναι αυτή!!!
    Αριστα monbebe μου τα κουλουράκια σου και έτοιμα σε χρόνο dt!
    Απο εδω και στο εξής θα τα φτιάχνω πολύ συχνα μια και είμαι λάτρης των αλμυρών γεύσεων.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 12-10-09  
    Aleksandra μου,
    χαιρομαι πολύ που σου άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Άγκυ, 13-10-09  
    Μήπως μποπείτε να μου πείτε περίπου πόσο αλεύρι χρειάζονται τα κουλουράκια γιατί τα έκανα χθες και δεν μπορώ να πω ότι μου πέτυχαν....
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Aγκυ,λυπάμαι πολύ που δεν σου πέτυχαν...
    Εμένα μου παίρνει γύρω στα 2 με 2μισυ φλυτζάνια αλεύρι.Πρέπει να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη όπως στα κουλουράκια.
    Ελπίζω την επόμενη φορα το αποτέλεσμα να σε αποζημιώσει.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Να ρωτησω κατι και γω;Εχω ενα πακετακι φαρινα ολικης. Μπορω να τα κανω αποψε με αυτο το αλευρι;
    Θα φτασει ενα πακετακι;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Λιζάκι,ένα πακέτο φαρίνα είναι γύρω στα 2 φλυτζάνια αλεύρι.Εαν είσαι πολύ προσεκτική στα υγρά στοιχεία της συνταγής,δηλαδή να μην σου πέσει παραπάνω λάδι ή νερο,δεν θα έχεις πρόβλημα.
    Για μεγαλύτερη όμως ασφάλεια,θα πρότεινα να κρατήσεις στην ακρη λίγο απο το λάδι και απο το νερό,να ρίξεις το αλευρί και μετα εαν σου χρειαστεί προσθέτεις απο τα υγρά.
    Κράτησε δηλαδή μία απόσταση ασφαλείας.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Σε ευχαριστω καλη μου γι ατην αμεση απαντηση.Μπορω να συμπληρωσω μιση κουπα απο το κανονικο αλευρι στο ολικης για να μην εχω προβλημα με τα υγρα υλικα της συνταγης;Σας κουρασα ζητω συγνωμη!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Λιζα,βεβαίως και μπορείς.Μην παραλείψεις όμως το 1 κουταλάκι μπεικιν,λόγω του ότι θα χρησιμοποιήσεις φαρίνα,οκ;Αντε,αν θες να το μειώσεις να το κάνεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
    Οτι θες στην διάθεση σου!Περιμένω αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Ευχαριστω αυριο θα βαθμολογησω!!!!Να σαι καλα που με εξυπηρετησες τοσο γρηγορα!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Αχ και κατι τελευταιο!!ΔΕν μαρεσει το ηλιελαιο.Να βαλω δικο μας ελαιολαδο;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Xμμμ...θα γίνει λίγο πιο βαρύ στην μυρωδια και στην γεύση.Αφού όμως δεν προτιμάτε το ηλιέλαιο,μπορεί και να σας αρέσει.Δοκιμάσε το και πες μας!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 14-10-09  
    Βαθμολογω γιατι σαν σκεψη και σαν ευκολια συνταγης ειναι περιφημα!!!Τα εκανα ολικης αλεσης και με ελαιολαδο και ηταν καπως στυφα στην γευση, καπως ανοστα παρολο που τσιμπησα το αλατακι!!!Μαλλον θα φταινε και οι παραλλαγες μου!!Ισως τελικα αν τα εφτιαχνα οπως ακριβως λεει η συνταγη να γινονταν θεσπεσια!!!Ευχαριστουμε παρα πολυ για τη συνταγη συντομα θα δοκιμασω να την φτιαξω ακριβως!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 14-10-09  
    Λίζα,θεωρώ ότι το ελαιόλαδο έδωσε την στυφή γεύση στα κουλουράκια.
    Είμαι σιγουρη ότι εαν δοκιμάσεις την συνταγή ως έχει,θα τα ευχαριστηθείτε!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 18-10-09  
    Πολύ πολύ νόστιμα! Μπράβο, τα έφτιαξα το πρωί και φαγώθηκαν ΟΛΑ! Μου ζητάνε και άλλα!!!
    Ευχαριστούμε πολύ :))
    #
    Σχόλιο από monbebe, 18-10-09  
    Χαίρομαι που τα ευχαριστηθηκατε!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΟΡΕ, 12-11-09  
    αριστα μπραβο τα εφτιξα και με σπανακι και με ελια και με ρυγανι και με παπρικα μονο που εβαλα λιγοτερο λαδακι ευχαριστουμε πολυ για την ιδεα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    76 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 26-9-09  
    πολυ τραγανα και πολυ ωραια γευση!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 28-9-09  
    Eυχαριστω πολυ για το σχόλιο και για τα πιρουνάκια.Ειναι πολύ αγαπημένη συνταγή του χειμώνα και των νηστειών.Τα προτιμουν και τα παιδάκια που δεν τρώνε καρότα.
    #
    Σχόλιο από maria45, 10-10-09  
    μαρεσε πολυ η συνταγη την βρισκω πανευκολη και για τις νηστειες........
    #
    Σχόλιο από monbebe, 11-10-09  
    Είναι όντως πανεύκολη και με υλικά που πάντα έχουμε σπίτι.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 12-10-09  
    Καλέ τι νοστιμιά είναι αυτή!!!
    Αριστα monbebe μου τα κουλουράκια σου και έτοιμα σε χρόνο dt!
    Απο εδω και στο εξής θα τα φτιάχνω πολύ συχνα μια και είμαι λάτρης των αλμυρών γεύσεων.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 12-10-09  
    Aleksandra μου,
    χαιρομαι πολύ που σου άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από Άγκυ, 13-10-09  
    Μήπως μποπείτε να μου πείτε περίπου πόσο αλεύρι χρειάζονται τα κουλουράκια γιατί τα έκανα χθες και δεν μπορώ να πω ότι μου πέτυχαν....
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Aγκυ,λυπάμαι πολύ που δεν σου πέτυχαν...
    Εμένα μου παίρνει γύρω στα 2 με 2μισυ φλυτζάνια αλεύρι.Πρέπει να γίνει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη όπως στα κουλουράκια.
    Ελπίζω την επόμενη φορα το αποτέλεσμα να σε αποζημιώσει.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Να ρωτησω κατι και γω;Εχω ενα πακετακι φαρινα ολικης. Μπορω να τα κανω αποψε με αυτο το αλευρι;
    Θα φτασει ενα πακετακι;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Λιζάκι,ένα πακέτο φαρίνα είναι γύρω στα 2 φλυτζάνια αλεύρι.Εαν είσαι πολύ προσεκτική στα υγρά στοιχεία της συνταγής,δηλαδή να μην σου πέσει παραπάνω λάδι ή νερο,δεν θα έχεις πρόβλημα.
    Για μεγαλύτερη όμως ασφάλεια,θα πρότεινα να κρατήσεις στην ακρη λίγο απο το λάδι και απο το νερό,να ρίξεις το αλευρί και μετα εαν σου χρειαστεί προσθέτεις απο τα υγρά.
    Κράτησε δηλαδή μία απόσταση ασφαλείας.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Σε ευχαριστω καλη μου γι ατην αμεση απαντηση.Μπορω να συμπληρωσω μιση κουπα απο το κανονικο αλευρι στο ολικης για να μην εχω προβλημα με τα υγρα υλικα της συνταγης;Σας κουρασα ζητω συγνωμη!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Λιζα,βεβαίως και μπορείς.Μην παραλείψεις όμως το 1 κουταλάκι μπεικιν,λόγω του ότι θα χρησιμοποιήσεις φαρίνα,οκ;Αντε,αν θες να το μειώσεις να το κάνεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
    Οτι θες στην διάθεση σου!Περιμένω αποτελέσματα!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Ευχαριστω αυριο θα βαθμολογησω!!!!Να σαι καλα που με εξυπηρετησες τοσο γρηγορα!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-10-09  
    Αχ και κατι τελευταιο!!ΔΕν μαρεσει το ηλιελαιο.Να βαλω δικο μας ελαιολαδο;
    #
    Σχόλιο από monbebe, 13-10-09  
    Xμμμ...θα γίνει λίγο πιο βαρύ στην μυρωδια και στην γεύση.Αφού όμως δεν προτιμάτε το ηλιέλαιο,μπορεί και να σας αρέσει.Δοκιμάσε το και πες μας!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 14-10-09  
    Βαθμολογω γιατι σαν σκεψη και σαν ευκολια συνταγης ειναι περιφημα!!!Τα εκανα ολικης αλεσης και με ελαιολαδο και ηταν καπως στυφα στην γευση, καπως ανοστα παρολο που τσιμπησα το αλατακι!!!Μαλλον θα φταινε και οι παραλλαγες μου!!Ισως τελικα αν τα εφτιαχνα οπως ακριβως λεει η συνταγη να γινονταν θεσπεσια!!!Ευχαριστουμε παρα πολυ για τη συνταγη συντομα θα δοκιμασω να την φτιαξω ακριβως!!!
    #
    Σχόλιο από monbebe, 14-10-09  
    Λίζα,θεωρώ ότι το ελαιόλαδο έδωσε την στυφή γεύση στα κουλουράκια.
    Είμαι σιγουρη ότι εαν δοκιμάσεις την συνταγή ως έχει,θα τα ευχαριστηθείτε!
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 18-10-09  
    Πολύ πολύ νόστιμα! Μπράβο, τα έφτιαξα το πρωί και φαγώθηκαν ΟΛΑ! Μου ζητάνε και άλλα!!!
    Ευχαριστούμε πολύ :))
    #
    Σχόλιο από monbebe, 18-10-09  
    Χαίρομαι που τα ευχαριστηθηκατε!
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΟΡΕ, 12-11-09  
    αριστα μπραβο τα εφτιξα και με σπανακι και με ελια και με ρυγανι και με παπρικα μονο που εβαλα λιγοτερο λαδακι ευχαριστουμε πολυ για την ιδεα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dimitsatsa, 8-3-12  
    nomiza pws 8 ginontousan malaka alla m bgikan ligo tragana..exei mipws kapoios kamia idea pws 8 ginoun pio malaka k afrata???isws an valw perissotero mpeikin??an t psisw ligotero?? euxaristw..
    #
    Σχόλιο από chris7, 26-1-14  
    Τα έφτιαξα χτες το βράδυ.Έβαλα 3 καρότα και λιγότερο λαδι(ελαιόλαδο).Επίσης τα έψησα παραπάνω ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα.Όμως αντί να βγουν τραγανά, έκαναν μια κρούστα απ'έξω και από μέσα ήταν σαν ψωμάκια , πολύ μαλακά. Γιατί συνέβη αυτό;

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από agrimi, 30-6-10  
    Προσθέστε ψιλοκομμένο σωταρισμένο κρεμμυδάκι και λίγο δυόσμο! Καλές Μαγειρικές!
    #
    Σχόλιο από sofia.t, 4-2-11  
    Τα έφτιαξα σήμερα και βγήκαν πάρα πολύ ωραία!Έβαλα 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο και 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο αντί ηλιέλαιο που δεν είχα.Θα τα δοκιμάσω και με σπανάκι την επόμενη φορά.Μπράβο σου για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από cuoco, 19-10-11  
    λοιποοον! ειναι καλα κουλουρακια, νοστιμα μπορω να πω! πιστευω πως κατι λειπει ομως! ισως μαυρο σουσαμακι, ή παρμεζανα! αλλα οπωσδηποτε μου φανηκε οτι κατι θελει! επισης νομιζω οτι αυτα τα κουλουρακια ειναι ωραια οταν ειναι σκληρουτσικα οπως του φουρνου, και καθολου φουσκωμενα! αυτα θυμιζουν πιο πολυ κλασικο κουλουρακι βουτυρο στην υφη!παντως καλη συνταγουλα σε γενικες γραμμες!κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται το baking!
    #
    Σχόλιο από piranha, 5-11-14  
    Είμαι εντελώς αρχάρια οπότε σκέφτηκα ότι θα είναι κάτι εύκολο.Τα έψησα 30 λεπτα- στα 15 ήταν ωμά στον δικό μου φούρνο.Πρόσθεσα πολύ λίγο ρίγανη και από πάνω παπαρουνόσπορο.Σαν γεύση μου άρεσαν πολύ αλλά μου φάνηκαν πολύ λαδερά!ήθελα κάτι πιο ελαφρύ.Επίσης προσωπικά μ αρέσουν τα μαλακά.Φαντάζομαι αυτό είναι θέμα ψησίματος?

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της toulouba
    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της kalorine
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina_ko