κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια κρασιού 2
Mimix
Mimix @cook_8482170

Σε εσάς που δεν αρέσουν τα πολυ γλυκά κουλούρια θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της μανούλας μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
  2. 1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό αρετσίνοτο
  3. 2 κουταλιες σούπας ζάχαρη
  4. 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  5. 1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο
  6. 1 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  7. αλεύρι άσο σηκώσει να είναι η ζύμη μαλακή και εύπλαστη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπόλ το κρασί με την ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε λίγο με το χέρι προσθέτουμε το λάδι και γλυκάνισο, τέλος το αλεύρι με το μπέικιν σιγά σιγά.

  2. 2

    H ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ωρα ανάλογα με το φούρνο μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

bbessy
bbessy @cook_8482561
Εγιναν πεντανόστιμα. Δεν έβαλα τον γλυκάνισο.
Μου θυμίσανε πολύ τα κρασοκούλουρα που έτρωγα στην Ρόδο.
Μπράβο και 5 πιρουνάκια για τα τόσο λίγα και αγνά υλικά της συνταγής σου.....

Από

Mimix
Mimix @cook_8482170
στις