Κουλουράκια λαδιού

Bαθμολογία: 4.1
       
 
10 ψήφοι
let44taki, 06.03.10

Περιγραφή

Νόστιμα, εύκολα, νηστίσιμα,καταπληκτικά!!!!!!

Κουλουράκια λαδιού
photo: sinfulsonia

Συνταγή από:

let44taki

8 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 ποτήρια λάδι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1\2 κουτ.γλυκού κανέλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά .
  2. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.
  3. Αν έχουμε κέφι πλάθουμε πολύ μικρά κουλουράκια (όπως τα κουλουράκια κανέλας που παίρνουμε από το φούρνο), αλλιώς τα πλάθουμε σε κανονικό μέγεθος.
  4. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς.

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 12-7-10  
    ειναι πολυ μεγαλη δοση κ μυριζει ολο το σπιτι οταν ψηνονται ... γιαμ-γιαμ!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 12-7-10  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου και την ωραία φωτογραφία sinfulsonia!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 12-7-10  
    Ετσι τα κάνω και εγώ είναι πολύ νόστιμα!!!!αξιζει να τα δοκιμασετε
    #
    Σχόλιο από m54, 31-10-10  
    τα εφτιαξα χτες βραδυ, μοσχομυρισε το σπιτι (ισως και η πολυκατοικία). Ομως 1) αυτό το αλευρι οσο πάρει πολύ με ταλαιπώρησε και 2) δεν γραφεις πόση ωρα τα αφήνουμε. Επειδή δεν μπορούσα με τίποτα να τα πλάσω τους εδωσα το σχήμα του μελομακαρονου. Γίναν κάτι αναμεσα σε κουλούρι και μπισκότο. Νοστιμα και τραγανά
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 11-12-10  
    Επειδή η δόση είναι μεγάλη πρέπει νομίζω να γράψετε ποσότητα αλευριού έστω και στο περίπου γιατί άν κάποιος ξεκινήσει με 1 σακί και δεν έχει άλλο, είναι πιθανό και να μη του φτάσει και να πάνε χαμένα και τα υπόλοιπα υλικά
    #
    Σχόλιο από dwra89, 23-12-10  
    SOS καθότι είμαι αρχάρια δυο ερωτήσεισ 1)πόσο αλεύρι βάζουμε συγκεκριμένα στο περίπου? και 2)για πόση ώρα τα ψήνουμε?
    ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από let44taki, 31-1-11  
    Λοιπόν, κορίτσια, το αλεύρι είναι περίπου 1,5 κιλό, ίσως και λίγο λιγότερο.Θα το δείτε, ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και να πλάθεται. Επίσης η κανέλα είναι κατά βούληση.Εγώ βάζω πάντα παραπάνω γιατί μου αρέσει η μοσχοβολιά της. Όσο για την ώρα ψησίματος είναι ανάλογα με το φούρνο. Πάντως παίρνουν ενα πολύ ωραίο καφετί χρώμα!!! Ίσως γύρω στα 15 λεπτά, δεν το έχω προσέξει γιατί το κάνω εμπειρικά.Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά και καθώς κρυώνουν γίνονται τραγανά, υπέροχα!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 18-2-11  
    Ωραία σαν γεύση αλλά δεν πλαθόντουσαν με τίποτα και έτσι τους έκανα σχέδια που κάνω στα μελομακάρονα.
    #
    Σχόλιο από let44taki, 20-2-11  
    Κάτι δεν έκανες καλά ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ! Μήπως σου έπεσε παραπάνω αλεύρι. Αλλιώς δεν εξηγείται.Όπως βλέπεις και στη φωτο πλάθονται μια χαρά!!!
    #
    Σχόλιο από makrikontilina, 4-3-11  
    Φτιάχνω την ίδια συνταγή αλλά προσθέτω ένα ποτηρι του κρασιού κονιάκ και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα (την διαλύω μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού). Όσο για το αλεύρι,εξαρτάται καιαπό το μέγεθος του ποτηριού που μετράμε τα υλικά.Σίγουρα πάντως παίρνει 1κιλό και απο κει και πέρα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρινα πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη,όχι πολύ μαλακιά,γιατί τα κουλουράκια θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από ioanna2602, 22-9-11  
    λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα ηταν σκετη αποτυχια!!! η ζυμη ψιχουλιασε και δεν μπορουσα να την πλασω με τιποτα!!! ισως δεν εκανα κατι σωστα, αν και ακολουθησα τα βηματα ακριβως οπως γραφονται
    #
    Σχόλιο από vin, 9-10-11  
    Την πρώτη φορά που επιχείρησα να τα φτιάξω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που διάβασα παραπάνω.Η ζύμη τριβόταν και δεν πλάθοταν με τίποτα.Αλλά μου άρεσαν πολυ σαν γεύση(και άρωμα!!!)και τα ξαναδοκίμασα.Αυτή τη φορά προσθέτοντας αργά-αργά το αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζοντας αν πλάθεται η ζύμη.Ωσπου έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα!Συμβουλή μου:τουλάχιστον μια κ.σ. κανέλα!α!και στη μισή ζύμη προσθέστε σουσάμι,ταιριάζει πολύ!!
    #
    Σχόλιο από Thomaistz, 7-11-11  
    Αυτη η συνταγη ειναι η πιο κλασσικη!Μοσχομυριζει ολο το σπιτι!Να σας πω ομως και εγω ενα μυστικο.Οταν βαζετε πανω απο 1500γρ αλευρι η ζυμη αρχιζει και τριβετε.Μπορειτε οποτε πατωντας την με τη παλαμη πανω στον παγκο να την ανοιξετε και με ενα κολονατο ποτηρι αναποδα να φτιαξετε τα κουλουρακια σας.Διαφορετικα για να σας βγουν οπως στην φωτο θα πρεπει να βαλετε λιγοτερο απο 1500γρ αλευρι.Καλη σας ορεξη!!!
    #
    Σχόλιο από nancyapostolou, 11-2-12  
    Συγχαρητήρια! Είναι καταπληκτικά!! Επειδή όντως τρίβονται εγώ τα έπλασα μπαστουνάκια απλά. Δεν έμεινε κανένα! Είναι πολύ νόστιμα κι υγιεινά!!!
    #
    Σχόλιο από νικος πρατσολης, 26-9-12  
    η ζυμη ψιχουλιασε και δεν μπορουσα να την πλασω με ευκολα αλα ηταν νοστιμα !και νομιζω οτι θελουν λαδοκολα στο ταψι
    #
    Σχόλιο από let44taki, 1-10-12  
    Νίκο, μάλλον έβαλες πολύ αλεύρι, ή ζύμωσες τη ζύμη πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-10-12  
    τα κανα κ γω παλια ετσι αλλα δ χρειαζονται κ λιγη σοδα; εμενα μ γινονταν σκληρα οποτε εβαλα κ σοδα κ καλυτερα νομιζω ειναι οταν το αλευρι ειναι μαλακο η που φουσκωνει...γιατι με το γ.ο.χ. μου γινονγταν σκληρα
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    ΠΟλύ ωραία κουλουράκια. Αρωματικά, αφρατοτραγανά αλλά καθόλου σκληρά. Θα τους πηγαίνουν μούρλια και οι σταγόνες σοκολάτας. Η αλλαγή που έκανα ήταν μόνο να μειώσω το λάδι στο μισό.
    #
    Σχόλιο από kalorine, 15-4-13  
    δεν ειναι πολυ το λάδι?
    #
    Σχόλιο από let44taki, 20-4-13  
    Το λάδι είναι μια χαρά!!!! Δοκίμασέ τα και θα δεις kalorine. Είναι πολύ γευστικά, μυρωδάτα και αφράτα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 12-7-10  
    ειναι πολυ μεγαλη δοση κ μυριζει ολο το σπιτι οταν ψηνονται ... γιαμ-γιαμ!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 12-7-10  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου και την ωραία φωτογραφία sinfulsonia!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 12-7-10  
    Ετσι τα κάνω και εγώ είναι πολύ νόστιμα!!!!αξιζει να τα δοκιμασετε
    #
    Σχόλιο από m54, 31-10-10  
    τα εφτιαξα χτες βραδυ, μοσχομυρισε το σπιτι (ισως και η πολυκατοικία). Ομως 1) αυτό το αλευρι οσο πάρει πολύ με ταλαιπώρησε και 2) δεν γραφεις πόση ωρα τα αφήνουμε. Επειδή δεν μπορούσα με τίποτα να τα πλάσω τους εδωσα το σχήμα του μελομακαρονου. Γίναν κάτι αναμεσα σε κουλούρι και μπισκότο. Νοστιμα και τραγανά
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 11-12-10  
    Επειδή η δόση είναι μεγάλη πρέπει νομίζω να γράψετε ποσότητα αλευριού έστω και στο περίπου γιατί άν κάποιος ξεκινήσει με 1 σακί και δεν έχει άλλο, είναι πιθανό και να μη του φτάσει και να πάνε χαμένα και τα υπόλοιπα υλικά
    #
    Σχόλιο από let44taki, 31-1-11  
    Λοιπόν, κορίτσια, το αλεύρι είναι περίπου 1,5 κιλό, ίσως και λίγο λιγότερο.Θα το δείτε, ώστε η ζύμη να είναι μαλακή και να πλάθεται. Επίσης η κανέλα είναι κατά βούληση.Εγώ βάζω πάντα παραπάνω γιατί μου αρέσει η μοσχοβολιά της. Όσο για την ώρα ψησίματος είναι ανάλογα με το φούρνο. Πάντως παίρνουν ενα πολύ ωραίο καφετί χρώμα!!! Ίσως γύρω στα 15 λεπτά, δεν το έχω προσέξει γιατί το κάνω εμπειρικά.Όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά και καθώς κρυώνουν γίνονται τραγανά, υπέροχα!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 18-2-11  
    Ωραία σαν γεύση αλλά δεν πλαθόντουσαν με τίποτα και έτσι τους έκανα σχέδια που κάνω στα μελομακάρονα.
    #
    Σχόλιο από let44taki, 20-2-11  
    Κάτι δεν έκανες καλά ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ! Μήπως σου έπεσε παραπάνω αλεύρι. Αλλιώς δεν εξηγείται.Όπως βλέπεις και στη φωτο πλάθονται μια χαρά!!!
    #
    Σχόλιο από makrikontilina, 4-3-11  
    Φτιάχνω την ίδια συνταγή αλλά προσθέτω ένα ποτηρι του κρασιού κονιάκ και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα (την διαλύω μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού). Όσο για το αλεύρι,εξαρτάται καιαπό το μέγεθος του ποτηριού που μετράμε τα υλικά.Σίγουρα πάντως παίρνει 1κιλό και απο κει και πέρα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρινα πετύχουμε μια ζύμη εύπλαστη,όχι πολύ μαλακιά,γιατί τα κουλουράκια θα απλώσουν πολύ στο ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από ioanna2602, 22-9-11  
    λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα ηταν σκετη αποτυχια!!! η ζυμη ψιχουλιασε και δεν μπορουσα να την πλασω με τιποτα!!! ισως δεν εκανα κατι σωστα, αν και ακολουθησα τα βηματα ακριβως οπως γραφονται
    #
    Σχόλιο από vin, 9-10-11  
    Την πρώτη φορά που επιχείρησα να τα φτιάξω είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που διάβασα παραπάνω.Η ζύμη τριβόταν και δεν πλάθοταν με τίποτα.Αλλά μου άρεσαν πολυ σαν γεύση(και άρωμα!!!)και τα ξαναδοκίμασα.Αυτή τη φορά προσθέτοντας αργά-αργά το αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς και δοκιμάζοντας αν πλάθεται η ζύμη.Ωσπου έφτασα στο επιθυμητό αποτέλεσμα!Συμβουλή μου:τουλάχιστον μια κ.σ. κανέλα!α!και στη μισή ζύμη προσθέστε σουσάμι,ταιριάζει πολύ!!
    #
    Σχόλιο από Thomaistz, 7-11-11  
    Αυτη η συνταγη ειναι η πιο κλασσικη!Μοσχομυριζει ολο το σπιτι!Να σας πω ομως και εγω ενα μυστικο.Οταν βαζετε πανω απο 1500γρ αλευρι η ζυμη αρχιζει και τριβετε.Μπορειτε οποτε πατωντας την με τη παλαμη πανω στον παγκο να την ανοιξετε και με ενα κολονατο ποτηρι αναποδα να φτιαξετε τα κουλουρακια σας.Διαφορετικα για να σας βγουν οπως στην φωτο θα πρεπει να βαλετε λιγοτερο απο 1500γρ αλευρι.Καλη σας ορεξη!!!
    #
    Σχόλιο από nancyapostolou, 11-2-12  
    Συγχαρητήρια! Είναι καταπληκτικά!! Επειδή όντως τρίβονται εγώ τα έπλασα μπαστουνάκια απλά. Δεν έμεινε κανένα! Είναι πολύ νόστιμα κι υγιεινά!!!
    #
    Σχόλιο από νικος πρατσολης, 26-9-12  
    η ζυμη ψιχουλιασε και δεν μπορουσα να την πλασω με ευκολα αλα ηταν νοστιμα !και νομιζω οτι θελουν λαδοκολα στο ταψι
    #
    Σχόλιο από let44taki, 1-10-12  
    Νίκο, μάλλον έβαλες πολύ αλεύρι, ή ζύμωσες τη ζύμη πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-3-13  
    ΠΟλύ ωραία κουλουράκια. Αρωματικά, αφρατοτραγανά αλλά καθόλου σκληρά. Θα τους πηγαίνουν μούρλια και οι σταγόνες σοκολάτας. Η αλλαγή που έκανα ήταν μόνο να μειώσω το λάδι στο μισό.
    #
    Σχόλιο από kalorine, 15-4-13  
    δεν ειναι πολυ το λάδι?
    #
    Σχόλιο από let44taki, 20-4-13  
    Το λάδι είναι μια χαρά!!!! Δοκίμασέ τα και θα δεις kalorine. Είναι πολύ γευστικά, μυρωδάτα και αφράτα!
    #
    Σχόλιο από pigi-moto, 2-11-13  
    μόλις τα έφτιαξα και δοκίμασα το πρώτο κ μου αρέσαν, όμως και εμένα η ζύμη μου ψιχούλιασε και δεν μπορούσα να την πλάσω και τελικά τα έκοψα με κουπ-πατ.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dwra89, 23-12-10  
    SOS καθότι είμαι αρχάρια δυο ερωτήσεισ 1)πόσο αλεύρι βάζουμε συγκεκριμένα στο περίπου? και 2)για πόση ώρα τα ψήνουμε?
    ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-10-12  
    τα κανα κ γω παλια ετσι αλλα δ χρειαζονται κ λιγη σοδα; εμενα μ γινονταν σκληρα οποτε εβαλα κ σοδα κ καλυτερα νομιζω ειναι οταν το αλευρι ειναι μαλακο η που φουσκωνει...γιατι με το γ.ο.χ. μου γινονγταν σκληρα

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της pitsira
    Μπισκοτάκια....
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της bbessy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της kritimanos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της m54
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι