pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Τη συνταγή μου την έδωσε η γειτόνισσα φέτος το Πάσχα!! Είναι από τις πιο νόστιμες συναγές για κουλούρια που έχω! Αν τα κάνετε στην μηχανή θα βγούν τραγανά σαν μπισκότα! Είναι πολύ πολύ νόστιμα και η δόση είναι αρκετή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, θα την δείτε όταν είναι έτοιμη! Στη μισή δόση παίρνει περίπου ένα κιλό! Η δόση που σας δίνω ειναι για 7-8 ταψάκια(από αυτά που έχει η κουζίνα μας, όταν την αγοράζουμε). Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 750 γρ μινερβίνη
  2. 3 ποτήρια ζάχαρη
  3. 1/2 ποτήρι γάλα ή 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (φρέσκο)
  4. ξύσμα λεμονιού
  5. 1 φακελάκι αμμωνία
  6. 2 βανίλιες
  7. 2 κ.γλ μπεικιν παουντερ
  8. 1/2 κ. γλ αλάτι
  9. αλεύρι μαλακό όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά κοσκινίζω το αλεύρι μας, το ανακατέυω με το μπεικιν και το αλάτι και στίβω τα πορτοκάλια μας.

  2. 2

    Χτυπάω τη μινερβίνη έως να αφρατέψει.

  3. 3

    Όταν έρθει και αφρατέψει, προσθέτω τη ζάχαρη (χτυπώντας πάντα), χτυπάω για λιγάκι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά, βάζω το αλάτι και τις βανίλιες.

  4. 4

    Διαλύω την αμμωνία στον χυμό μου και την προσθέτω στο μείγμα μου και χτυπάω με το μίξερ για 3 λεπτάκια

  5. 5

    Όταν το μείγμα μας θα είναι έτοιμο, ενσωματώνουμε το αλευράκι μας!

  6. 6

    Πλάθουμε τα κουλούρια μας, είτε στο χέρι, είτε τα βγάζουμε στην μηχανή και σε καλά προθερμασμενο φούρνο, ψήνω αντιστάσεις πάνω -κάτω στους 180. θέλουν περίπου 15 λεπτά!(θα τα δείτε όταν γίνουν, εξαρτάται από την κουζίνα μας)

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

mistik
mistik @cook_8489068
Θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω με πιρουνάκια αρχίζω να ζυμώνω κιόλας :-) :-)

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα