Κουλουράκια Ματίνας τέλεια
Τη συνταγή μου την έδωσε η γειτόνισσα φέτος το Πάσχα!! Είναι από τις πιο νόστιμες συναγές για κουλούρια που έχω! Αν τα κάνετε στην μηχανή θα βγούν τραγανά σαν μπισκότα! Είναι πολύ πολύ νόστιμα και η δόση είναι αρκετή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, θα την δείτε όταν είναι έτοιμη! Στη μισή δόση παίρνει περίπου ένα κιλό! Η δόση που σας δίνω ειναι για 7-8 ταψάκια(από αυτά που έχει η κουζίνα μας, όταν την αγοράζουμε). Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά κοσκινίζω το αλεύρι μας, το ανακατέυω με το μπεικιν και το αλάτι και στίβω τα πορτοκάλια μας.
-
2
Χτυπάω τη μινερβίνη έως να αφρατέψει.
-
3
Όταν έρθει και αφρατέψει, προσθέτω τη ζάχαρη (χτυπώντας πάντα), χτυπάω για λιγάκι και προσθέτω ένα ένα τα αυγά, βάζω το αλάτι και τις βανίλιες.
-
4
Διαλύω την αμμωνία στον χυμό μου και την προσθέτω στο μείγμα μου και χτυπάω με το μίξερ για 3 λεπτάκια
-
5
Όταν το μείγμα μας θα είναι έτοιμο, ενσωματώνουμε το αλευράκι μας!
-
6
Πλάθουμε τα κουλούρια μας, είτε στο χέρι, είτε τα βγάζουμε στην μηχανή και σε καλά προθερμασμενο φούρνο, ψήνω αντιστάσεις πάνω -κάτω στους 180. θέλουν περίπου 15 λεπτά!(θα τα δείτε όταν γίνουν, εξαρτάται από την κουζίνα μας)
Σχόλια (8)