Κουλουράκια με αλεύρι ολικής αλέσεως και σταφίδες
ΣυνταγήChef Χρήστος Λάμπρου
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.
-
2
Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα, το γιαούρτι και το τσίπουρο μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ.
-
3
Προσθέτουμε τα άλευρα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι και μετά της σταφίδες. Όταν ενσωματωθούν, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
4
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
-
5
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.
-
6
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
-
7
Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια