Κουλουράκια με αμύγδαλο
Καταπληκτικά... Για όλες τις ώρες και όλα τα γούστα!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή μπορεί να βγαίνουν πολλά κουλουράκια, μπορείτε να κάνετε και τη μισή δόση.
Υλικά
-
1250 γρ βούτυρο φρέσκο καλής ποιότητας
-
ξύσμα 2 πορτοκαλιών ή 2 λεμονιών
-
3 βανιλιες
-
1/2 ΄λίτρο γάλα
-
1 φλιτζάνι σπορέλαιο καλής ποιότητας
-
1 κουταλάκι σόδα
-
2,5 κουταλάκια μπέικιν
-
800 γρ ζάχαρη
-
3,5 κιλά αλεύρι
-
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μπανάνα
-
800 γρ φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω πολύ καλά το βούτυρο να ασπρίσει, ρίχνω το λάδι και ανακατεύω.
-
2
Μετά, ρίχνω τη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να χτυπηθεί καλά.
-
3
Ρίχνω το γάλα χλιαρό, το ξύσμα, τη σόδα, το μπέκιν, το λικέρ και λίγο λίγο το αλεύρι.
-
4
Όταν έχω μία ζύμη που να πλάθεται καλά, πλάθω κουλουράκια, τα αλείφω με αβγό και τα βουτάω στο αμύγδαλο.
-
5
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)