ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
,ΕΛΛΑΔΑ

Νοστιμότατα κουλουράκια, τραγανά με πλούσιο άρωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή δεν τα πλάθω πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Πολλά κουλουράκια
  1. 250 γρ  βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  2. 1 ποτηράκι μικρό του κρασιού σπορέλαιο
  3. 500 γρ ζάχαρη
  4. 1 σφηνάκι κονιάκ
  5. 3 βανίλιες
  6. 1 1/2 φλυτζ. γάλα καυτό
  7. ξύσμα από ένα λεμόνι
  8. 1 φακελάκι μπέικιν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη. Ρίχνω τα αυγά ένα ένα. Ρίχνω το λεμονάκι, τις βανίλιες και το κονιάκ.

  2. 2

    Βάζω σε ένα μεγάλο μπόλ την αμμωνία και ρίχνω μέσα το καυτό γάλα (το μπόλ το κρατάω πάνω από το μίγμα μου, γιατί η αμμωνία με το γάλα θα αρχίσει να φουσκώνει) το ρίχνω σιγά σιγά στο μίγμα μου, ανακατεύοντας συχρόνως.

  3. 3

    Ανακατώνω το μπέικιν με το αλεύρι και το ρίχνω σιγά σιγά και ζυμώνω, έως ότου γίνει μία ωραία ομομοιογενής αφράτη ζύμη.

  4. 4

    Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 10 λεπτα και πλάθω τα κουλουράκια μου.

  5. 5

    Τα αλείφω με αυγό. Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

ευη κωνσταντινου
ευη κωνσταντινου @cook_8462119
μπορειτε να μου πειτε με τι μπορω να αντικαταστήσω την αμμωνία;;;

Από

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ