Κουλουράκια με αμμωνία
Νοστιμότατα κουλουράκια, τραγανά με πλούσιο άρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή δεν τα πλάθω πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν πολύ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη. Ρίχνω τα αυγά ένα ένα. Ρίχνω το λεμονάκι, τις βανίλιες και το κονιάκ.
-
2
Βάζω σε ένα μεγάλο μπόλ την αμμωνία και ρίχνω μέσα το καυτό γάλα (το μπόλ το κρατάω πάνω από το μίγμα μου, γιατί η αμμωνία με το γάλα θα αρχίσει να φουσκώνει) το ρίχνω σιγά σιγά στο μίγμα μου, ανακατεύοντας συχρόνως.
-
3
Ανακατώνω το μπέικιν με το αλεύρι και το ρίχνω σιγά σιγά και ζυμώνω, έως ότου γίνει μία ωραία ομομοιογενής αφράτη ζύμη.
-
4
Την αφήνω σκεπασμένη να ξεκουραστεί 10 λεπτα και πλάθω τα κουλουράκια μου.
-
5
Τα αλείφω με αυγό. Ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (16)