Κουλουράκια με ούζο και μαστίχα Χίου
Είναι κουλουράκια με άρωμα μαστίχας και ούζου.
Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
-
1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη (αν σας αρέσει βάλτε ένα κουταλάκι)
-
5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
-
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
-
1 κουταλάκι κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε σε ένα μπώλ το ούζο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
2
Προσθέστε τη μαστίχα λίγο αλευρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατέψτε. Σιγά σιγά ρίξτε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και να πλάθεται.
-
3
Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια τα όποια τα βουτάμε ένα ένα στο μείγμα απο κανέλα και καστάνη ζάχαρη που έχουμε φτιάξει.
-
4
Τα αράδιαζουμε σε αλάδωτο ταψί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς κελσίου για 30 - 40 λεπτά, χώρις όμως να πάρουν χρώμα. Πρέπει να μείνουν λευκά.
Σχόλια (8)