κύρια φωτογραφία συνταγής Κουλουράκια με ούζο και μαστίχα Χίου
ΦΒούλα
ΦΒούλα @cook_8455234

Είναι κουλουράκια με άρωμα μαστίχας και ούζου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
περίπου 30 με 35 κουλουράκια
  1. 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ούζο
  2. 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  4. 1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  6. 1/2 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη (αν σας αρέσει βάλτε ένα κουταλάκι)
  7. 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  8. 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  9. 1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε σε ένα μπώλ το ούζο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέστε τη μαστίχα λίγο αλευρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατέψτε. Σιγά σιγά ρίξτε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και να πλάθεται.

  3. 3

    Πλάθουμε σε μικρά κουλουράκια τα όποια τα βουτάμε ένα ένα στο μείγμα απο κανέλα και καστάνη ζάχαρη που έχουμε φτιάξει.

  4. 4

    Τα αράδιαζουμε σε αλάδωτο ταψί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς κελσίου για 30 - 40 λεπτά, χώρις όμως να πάρουν χρώμα. Πρέπει να μείνουν λευκά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

dmsk
dmsk @cook_8454787
Θα ήθελα να κάνω άμεσα τη συνταγή σου. Μπορείς να μου πεις γιατί πρέπει να μείνουν λευκά; Αν ροδίσουν δε θα είναι πιο νόστιμα;

Από

ΦΒούλα
ΦΒούλα @cook_8455234
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα