Κουλουράκια με πορτοκάλι
Η συνταγή είναι μια δικιά μου, πετυχημένη έμπνευση. Είναι νόστιμα, αφράτα κουλουράκια με γεύση πορτοκαλιού και βανίλιας. Τα κουλουράκια τα τρώμε μόλις κρυώσουν, διότι όταν είναι ζεστά έχουν υγρασία μέσα, για αυτό μην μπερδευτείτε και τα ψήσετε περισσότερο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματιού.Τα κουλουράκια τα τρώμε μόλις κρυώσουν.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι (περίπου)
-
1 μπέικιν
-
350 γραμ. βούτυρο
-
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
-
3 αυγά
-
200 γραμ. άχνη
-
1 βανίλια
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
40 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
-
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού
-
Για την επικάλυψη
-
1 αυγό (προεραιτικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μέσα σε μια λεκάνη χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το εκχύλισμα βανίλιας, το πορτοκάλι χυμό και ξύσμα, την σκόνη κρέμας Άνθος αραβοσίτου για βράσιμο και την άχνη.
-
2
Προσθέτω μέσα στην λεκάνη το μπέικιν με λίγο αλέυρι και ανακατέυω καλά. Ζυμώνοντας προσθέτω και το υπόλοιπο αλέυρι και κάνω μια μαλακή ζύμη, δίχως να κολάει στα χέρια μου.
-
3
Κάνουμε διάφορα σχέδια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα.
-
4
Τα αλείφουμε με αυγό ή τα αφήνουμε σκέτα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°c μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)