TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Η συνταγή είναι μια δικιά μου, πετυχημένη έμπνευση. Είναι νόστιμα, αφράτα κουλουράκια με γεύση πορτοκαλιού και βανίλιας. Τα κουλουράκια τα τρώμε μόλις κρυώσουν, διότι όταν είναι ζεστά έχουν υγρασία μέσα, για αυτό μην μπερδευτείτε και τα ψήσετε περισσότερο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματιού.Τα κουλουράκια τα τρώμε μόλις κρυώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  2. 1 μπέικιν
  3. 350 γραμ. βούτυρο
  4. 200 γραμ. άχνη
  5. 1 βανίλια
  6. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  7. 40 γραμ. άνθος αραβοσίτου βανίλια για βράσιμο
  8. 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού
  9. Για την επικάλυψη
  10. 1 αυγό (προεραιτικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μέσα σε μια λεκάνη χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το εκχύλισμα βανίλιας, το πορτοκάλι χυμό και ξύσμα, την σκόνη κρέμας Άνθος αραβοσίτου για βράσιμο και την άχνη.

  2. 2

    Προσθέτω μέσα στην λεκάνη το μπέικιν με λίγο αλέυρι και ανακατέυω καλά. Ζυμώνοντας προσθέτω και το υπόλοιπο αλέυρι και κάνω μια μαλακή ζύμη, δίχως να κολάει στα χέρια μου.

  3. 3

    Κάνουμε διάφορα σχέδια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα.

  4. 4

    Τα αλείφουμε με αυγό ή τα αφήνουμε σκέτα.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°c μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

baking_fan
baking_fan @cook_8452494
Πολύ νόστιμα. Η ζύμη ήταν μαλακή, χωρίς να κολλάει στα χέρια αλλά δεν ήταν εύκολο να τα πλάσεις, να φτιάξεις δηλαδή σχήματα. Μία ερώτηση: γιατί βάζουμε άνθος αραβοσίτου;

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα