Κουλουράκια με τσίπουρο και σουσάμι (Ήπειρος)

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 300 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 200 γρ. ζάχαρη
  3. 50 γρ. μέλι
  4. 1 κάψουλα βανίλια
  5. 1 μεγάλο αυγό
  6. 10 γρ. σόδα
  7. 50 γρ. γιαούρτι
  8. 100 γρ. τσίπουρο
  9. 30 γρ. σουσάμι
  10. 850 γρ. αλεύρι
  11. Για το άλειμμα
  12. 1 χτυπημένο αυγό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.

  2. 2

    Παράλληλα τοποθετούμε το αυγό, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα, το γιαούρτι και το τσίπουρο μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι και μετά το σουσάμι. Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.

  4. 4

    Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

  5. 5

    Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.

Αντιδράσεις

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα