Κουλουράκια μοσχομυριστά πορτοκάλι-κανέλα

Bαθμολογία: 4.8344
       
 
320 ψήφοι
mitsaki, 27.11.08

Περιγραφή

Πολύ μυρωδάτα κουλουράκια με τον απίστευτο συνδυασμό πορτοκαλιού και κανέλας. Είναι και πολύ υγιεινά αφού περιέχουν ελαιόλαδο, δεν περιέχουν καθόλου αυγά και έχουν όλα τα ωφέλιμα στοιχεία του πορτοκαλιού, του σουσαμιού και της κανέλας... Δοκιμάστε τα...

Κουλουράκια μοσχομυριστά πορτοκάλι-κανέλα
photo: angy

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας...)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
  • περίπου 900 γρ.αλεύρι
  • σουσάμι(προαιρετικά)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κουλουράκια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Ξηρούς καρπούς
Φτιάχνει: 40 κουλουρακια
Κόστος:
(20 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(20 ψήφοι)
Προετοιμασία: 21' (16 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21' (15 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.

Βήμα 2
2)

Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Βήμα 3
3)

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν...

Βήμα 4
4)

Καλή επιτυχία!!!

Βήμα 5
5)

Τα διατηρούμε για πολλές μέρες σε τάπερ(αν μείνουν!!!).

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε... Καλή επιτυχία!!!

 

Ευχαριστούμε την tasa.x για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    443 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 30-11-08  
    Νοστιμότατα!!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 30-11-08  
    Μπράβο!!!! Το σπίτι μοσχομύρισε και τα παιδιά ξετρελλάθηκαν.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-11-08  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν και ιδιαίτερα που άρεσαν και στα παιδάκια!!!
    #
    Σχόλιο από mama, 5-12-08  
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω με κουπ πατ θέλω να μου πείτε αν φουσκώνουν πολύ και αλλοιώνετε το σχήμα...?? Παρακαλώ αν γίνετε να πάρω απάντηση εντός της ημέρας??
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    Γεια σας! Δε φουσκώνουν πολύ και δεν αλλοιώνεται το σχήμα(δεν έχουν αυγά,έχουν μόνο ένα κουταλάκι σόδα) οπότε με κουπ πατ πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά.Καλή επιτυχία. Περιμένω νέα!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 5-12-08  
    Τα έφτιαξα. Υπέροχα.
    Μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές.
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από katsan, 5-12-08  
    Να ξέρατε πόσο χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    Συγγνώμη katsan αλλά απαντήσατε σε μια συνταγή μου!??
    #
    Σχόλιο από katsan, 5-12-08  
    Τα διαολάκια μου(τα παιδιά μου είναι αυτά...)τώρα που είχα ανοιχτό τον υπολογιστή στις συνταγές της παρέας και ήμουν στην κουζίνα πάτησαν και το έγραψαν.Και μετά έτρεξαν και μου το έδειχναν και γελούσαν...Τι να τα κάνω...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    Χα χα!!Φοβερό!Να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από mama, 5-12-08  
    Εξαιρετικά....Δεν έχω περισσότερα λόγια.. είναι από τις συνταγές που μπαίνουν στις αγαπημένες!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    χαίρομαι πολύ πολύ !
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-08  
    Γινονται αφρατα? Αν βαλω μπεικιν αντι σοδας ποσο χρειαζεται? Μπορω να αντικαταστησω το ελαιολαδο με σπορελαιο?
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-12-08  
    συγγνώμη για την καθυστέρηση.Δεν έχω χρησιμοποιήσει μπέικιν αντί σόδας πιστεύω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα όμως.Ξέρετε αυτές οι "κλασικές" συνταγές χρησιμοποιούσαν πάντα σόδα ή αμμωνία ως διογκωτικό γιατί μάλλον το μπέικιν δεν τους ήταν γνωστό.Επειδή δεν έχει αυγά και έχει μόνο ένα κουταλάκι σόδα, όπως εξήγησα και παραπάνω, δεν είναι αφράτα όπως και τα περισσότερα νηστίσιμα.Γιατί να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με το σπορέλαιο;Δε γίνονται καθόλου λαδερά και το ελαιόλαδο είναι δέκα φορές πιο υγιεινό από το σπορέλαιο!Αν πάλι το θέλετε πιστεύω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 9-12-08  
    Τέλεια σαν ζύμη! Τέλεια και στην γεύση! Υπέροχα, κατοχυρώνεται σαν συνταγή :P Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-12-08  
    Να είστε καλά!καλοφάγωτα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-08  
    Το λεω διοτι το ελαιολαδο τα κανει πολυ τραγανα εως σκληρουτσικα
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-12-08  
    ναι γίνονται τραγανα και σκληρούτσικα αλλά πεντανόστιμα και υγιεινά!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 10-12-08  
    Μπορουμε να τα βουτηξουμε σε λιωμενη κουβερτουρα;Θα χαλασει η γευση τους; Και αν ναι μετα τα βαζω σε λαδοκολλα να μην χαλασει η υφη τους;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 10-12-08  
    καλημέρα!Δεν τα έχω δοκιμάσει με σοκολάτα.Θα σας συνιστούσα να τα φτιάξετε πρώτα σκέτα να δοκιμάσετε τη γεύση τους που είναι πολύ ωραία και αν θα σας άρεσε να τη συνδιάσετε με τη σοκολάτα θα το καταλάβετε.Έτσι κι αλλιώς το βούτηγμα στη σοκολάτα γίνεται αφού είναι έτοιμα οπότε μπορείτε να τα δοκιμάσετε!Είναι πιο "κλασικά" κουλουράκια σε γεύση.Περιμένω νέα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Επόμενο > Τέλος >>

    366 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 30-11-08  
    Νοστιμότατα!!!
    #
    Σχόλιο από ΡΕΘΥΜΝΟ, 30-11-08  
    Μπράβο!!!! Το σπίτι μοσχομύρισε και τα παιδιά ξετρελλάθηκαν.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 30-11-08  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν και ιδιαίτερα που άρεσαν και στα παιδάκια!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 5-12-08  
    Τα έφτιαξα. Υπέροχα.
    Μου αρέσουν οι εύκολες συνταγές.
    Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από katsan, 5-12-08  
    Να ξέρατε πόσο χαίρομαι που σας άρεσαν!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    Συγγνώμη katsan αλλά απαντήσατε σε μια συνταγή μου!??
    #
    Σχόλιο από katsan, 5-12-08  
    Τα διαολάκια μου(τα παιδιά μου είναι αυτά...)τώρα που είχα ανοιχτό τον υπολογιστή στις συνταγές της παρέας και ήμουν στην κουζίνα πάτησαν και το έγραψαν.Και μετά έτρεξαν και μου το έδειχναν και γελούσαν...Τι να τα κάνω...
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    Χα χα!!Φοβερό!Να είστε καλά!
    #
    Σχόλιο από mama, 5-12-08  
    Εξαιρετικά....Δεν έχω περισσότερα λόγια.. είναι από τις συνταγές που μπαίνουν στις αγαπημένες!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    χαίρομαι πολύ πολύ !
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 9-12-08  
    Τέλεια σαν ζύμη! Τέλεια και στην γεύση! Υπέροχα, κατοχυρώνεται σαν συνταγή :P Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-12-08  
    Να είστε καλά!καλοφάγωτα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-12-08  
    Το λεω διοτι το ελαιολαδο τα κανει πολυ τραγανα εως σκληρουτσικα
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-12-08  
    ναι γίνονται τραγανα και σκληρούτσικα αλλά πεντανόστιμα και υγιεινά!
    #
    Σχόλιο από spesy28, 10-12-08  
    ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΙΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ,ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΑ!!!ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΛΑΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΟΤΕ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 10-12-08  
    καλοφάγωτα!!!
    #
    Σχόλιο από tt2, 20-12-08  
    τα έκανα χθες, με τη μόνη διαφορά ότι έβαλα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αυτό είχα!) και δεν έβαλα κονιάκ (δεν είχα!). βγήκαν καταπληκτικά (και πάρα πολλά!, καλύτερα από τα αγοραστά! η ζύμη είναι τέλεια, ό,τι καλύτερο για πλάσιμο. και δεν αφήνουν καθόλου την αίσθηση λιπαρότητας. να είστε καλά για τη συνταγή!¨:)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 20-12-08  
    Να είστε όλοι καλά και καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από vakanoula, 17-1-09  
    Teleia sintagi, tin eftiaksa kai pira stin douleia kai oloi twra tin zitane!
    Anti koniak (den eixa) evala ligi vanilia kai pali vgikan orea!

    sigxaritiria kai euxaristw poli!
    #
    Σχόλιο από Becky, 18-1-09  
    Φοβερά και τρομερά! Εμένα εν τω μεταξύ μου γίνανε πάαααρα πολλά, γύρω στα 80-90 , αλλά δεν τα βλέπω να κράτανε για πολύ! Είναι εξάρτηση, κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! Άσε που είναι κι εύκολα, δεν θες μίξερ, πολλά μπωλ, ούτε αυγά και βούτυρά! Συγχαρητήρια! Κρίμα που δεν είχα σουσάμι, να δοκιμάσω, και κρίμα που έπιασα την πολυλογία στο τηλέφωνο και η τρίτη και η τέταρτη δόση βγήκαν λίγο πιο σκληρές!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 5-12-08  
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω με κουπ πατ θέλω να μου πείτε αν φουσκώνουν πολύ και αλλοιώνετε το σχήμα...?? Παρακαλώ αν γίνετε να πάρω απάντηση εντός της ημέρας??
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 5-12-08  
    Γεια σας! Δε φουσκώνουν πολύ και δεν αλλοιώνεται το σχήμα(δεν έχουν αυγά,έχουν μόνο ένα κουταλάκι σόδα) οπότε με κουπ πατ πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλά.Καλή επιτυχία. Περιμένω νέα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-12-08  
    Γινονται αφρατα? Αν βαλω μπεικιν αντι σοδας ποσο χρειαζεται? Μπορω να αντικαταστησω το ελαιολαδο με σπορελαιο?
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 9-12-08  
    συγγνώμη για την καθυστέρηση.Δεν έχω χρησιμοποιήσει μπέικιν αντί σόδας πιστεύω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα όμως.Ξέρετε αυτές οι "κλασικές" συνταγές χρησιμοποιούσαν πάντα σόδα ή αμμωνία ως διογκωτικό γιατί μάλλον το μπέικιν δεν τους ήταν γνωστό.Επειδή δεν έχει αυγά και έχει μόνο ένα κουταλάκι σόδα, όπως εξήγησα και παραπάνω, δεν είναι αφράτα όπως και τα περισσότερα νηστίσιμα.Γιατί να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με το σπορέλαιο;Δε γίνονται καθόλου λαδερά και το ελαιόλαδο είναι δέκα φορές πιο υγιεινό από το σπορέλαιο!Αν πάλι το θέλετε πιστεύω ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 10-12-08  
    Μπορουμε να τα βουτηξουμε σε λιωμενη κουβερτουρα;Θα χαλασει η γευση τους; Και αν ναι μετα τα βαζω σε λαδοκολλα να μην χαλασει η υφη τους;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 10-12-08  
    καλημέρα!Δεν τα έχω δοκιμάσει με σοκολάτα.Θα σας συνιστούσα να τα φτιάξετε πρώτα σκέτα να δοκιμάσετε τη γεύση τους που είναι πολύ ωραία και αν θα σας άρεσε να τη συνδιάσετε με τη σοκολάτα θα το καταλάβετε.Έτσι κι αλλιώς το βούτηγμα στη σοκολάτα γίνεται αφού είναι έτοιμα οπότε μπορείτε να τα δοκιμάσετε!Είναι πιο "κλασικά" κουλουράκια σε γεύση.Περιμένω νέα!
    #
    Σχόλιο από kok, 12-12-08  
    γεια σας!!!!τώρα τα φτιάχνω και επειδή είμαι λίγο αρχάρια (φοιτήτρια και στην κουζίνα)πόση ώρα πρέπει να τα ψήσουμε ώσπου να ροδίσουν???
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 12-12-08  
    Κανά 20' περίπου μου πήρε εμένα! Καλή επιτυχία kok :)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 12-12-08  
    Τώρα άνοιξα τον υπολογιστή.Λοιπόν θα συμβούλευα στους 160 (εγώ πάντα προτιμώ σιγά και αργά) για 30-35 λεπτά.Θα τα δεις μόλις ροδίσουν...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 21-1-09  
    Επειδη θα τα φτιαξω το απογευμα να ρωτησω αν γινεται και με φαρινα απ; Και αν ναι ποσο περιπου;να Βαλω σοδα αν χρησιμοποιησω φαρινα;
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 21-1-09  
    Λοιπόν δε θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου γιατί δεν τα έχω κάνει ποτέ με φαρίνα.Λογικά αν βάλετε φαρίνα δε θα πρέπει να βάλετε σόδα.Δεν το έχω δοκιμάσει.Αν το κάνετε με φαρίνα γράψτε μας πως έγιναν.
    #
    Σχόλιο από Billie, 2-2-09  
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω και δεν αναφέρεται πουθενά πείτε μου όποια μπορεί:κάνουμε προθέρμανση?ψήνουμε σε αέρα ή κάτι άλλο?Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 2-2-09  
    Γεια σας.Προθερμαίνουμε το φούρνο αν θέλετε με αντιστάσεις στους 190 αν θέλετε με αέρα στους 170.Θυμηθείτε να τα βγάλετε όταν ροδίσουν και είναι λίγο μαλακούτσικα μέσα.Θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν.Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από tessoro, 22-2-09  
    Καλημέρα. Αποφάσισα να δοκιμάσω τα κουλουράκια. Η συνταγή φαίνεται υπέροχη. ΄Εχω ετοιμάσει τα υλικά και τον φούρνο. Έχω όμως δύο προβληματισμούς!!! Γράφετε για ψήσιμο στις αντιστάσεις στους 190ο για 20 λεπτά? Δεν είναι δυνατός ο φούρνος και αρκετή η ώρα? Όταν λέτε "ένα ποτήρι" και "μισό ποτηράκι κρασιού" πόσα ml εννοείτε? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 22-2-09  
    Χαίρομαι που σας άρεσαν.Κι εγώ προτιμώ το πιο αργό ψήσιμο,στους 160 δηλαδή αλλά για πιο πολύ ώρα,για περισσότερο από 30 λεπτά και το είχα γράψει παραπάνω.Αν τα βάλετε σε πιο δυνατό φούρνο (180-190) θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα.Όλα εξαρτώνται πάντα και από τον φούρνο.Γι αυτό το πιο σωστό είναι να τα παρακολουθούμε και να τα βγάλουμε μόλις πάρουν λίγο χρώμα και παραμένουν λίγο μαλακά,γιατί μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν κάπως...
    #
    Σχόλιο από ΦΒούλα, 23-2-09  
    Τελικά την έκανε κανείς με φαρίνα; θέλω να τα κάνω και γω, πρέπει να γίνονται πολύ ωραία. Περιμένωωω να μου πείτε.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 23-2-09  
    Παραπάνω η Λίζα αναφέρει ότι τα έκανε με φαρίνα...
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 11-3-09  
    mitsaki διάβασα όλα τα σχόλια αλλα δεν καταλαβα τελικα ποιο αλευρι χρησιμοποίησες! Σκέφτομαι να τα φτιάξω το σ/κ και ελπίζω να γίνουν τόσο ωραία όσο όλοι περιγραφουν!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 11-3-09  
    Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όποιο αλεύρι θέλετε που γράφει πάνω για κουλουράκια...καλή επιτυχία...
    #
    Σχόλιο από LolliPop, 21-3-09  
    Πειράζει αν δε βάλω κονιακ; έχω άσπρο κρασί κ ρακή, μπορώ να βάλω κάτι από αυτά;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Παραλλαγές

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από afroula, 20-12-08  
    Η συνταγή είναι εξαιρετική.Εγώ έβαλα σησαμέλαιο αντί για λάδι και φρουκτόζη αντί για ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από koketta, 6-2-09  
    ta eftiaksa kai ego snmera kai egivav kataplnktika. Avtikatestnsa to aleuri gia oles tis xrnseis me olikns kai prosthesa kai 1 koutalia meli. A!! episns miso koutalki BP. Apekta kai polu polu ugeinva. Mprabo gia tnv oraia sou sintagi.
    #
    Σχόλιο από mele, 4-3-09  
    5 πιρουνακια κι από εμένα! Χτες τα έφτιαξα δεύτερη φορά και επειδή δεν είχα πορτοκάλι το αντικατέστησα με λεμόνι! Και την πρώτη φορά άπαιχτα αλλά και με λεμόνι ωραία είναι! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από delicious, 12-3-09  
    Εγώ επίσης βάζω το ξύσμα ενός λεμονιού και 1/2 κ.γλυκού γαρύφαλλο και είναι τέλεια!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 18-3-09  
    5 Πιρουνάκια από μένα και άλλα 5 από την κόρη μου που έχει πέσει με τα μούτρα .
    Αν και τα έκανα με αλεύρι ολικής (μου πήρε πολύ λιγότερο, περίπου 650γρ.)ήταν τέλεια!
    #
    Σχόλιο από mariaky, 20-3-09  
    Τέλεια η συνταγή, τέλειο και το βίντεο!!
    Τα έκανα ψες. Δεν έβαλα σόδα αλλά 1 γεμάτο κουτ.γλυκού μπεικιν. Στα μισά κουλουράκια άλειψα λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι, τα έψησα στο γκριλλ για ακόμα 5 λεπτάκια (όσον να σταθεροποιηθεί) η μαρμελάδα. Απογειωθήκανε!Ένα κακό μόνο έχουν: Εξαφανίζονται από το ταψι!!! Κάτι μαγικό πρέπει να έχουν!
    #
    Σχόλιο από blueangel, 28-3-09  
    Ωραία!Στη μισή συνταγή πρόσθεσα και κακάο και τα έκανα σοκολάτας!Ήταν και αυτά νόστιμα!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΤΑΛΑ, 14-4-09  
    Υπεροχη η συνταγη.Τα εφτιαξα σημερα.Η μονη αλλαγη που εκανα ηταν να αντικαταστησω το κονιακ με λικερ μαστιχα.Γεμισε το σπιτι αρωματα,μπραβο σου.
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 9-6-09  
    πολυ νοστιμα τα κουλουρακια!! εβαλα 2 φακελακια μπεικιν αντι σοδα και λιγη φαρινα μαζι με το αλευρι κ εγιναν πολυ αφρατα και μαλακα.πολυ μυρωδατα!μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 10-6-09  
    Τα έκανα πάλι τα κουλουράκια με μια αλλαγή , έβαλα μέσα στην ζύμη 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι, και δεν τα τύλιξα καθόλου στο σουσάμι.Υπέροχα και πάλι.
    #
    Σχόλιο από λευκοθέα, 1-3-10  
    Πολύ καλή η συνταγή.Συμπλήρωσα το ποτήρι του χυμού και με λιγο χυμό από μανταρίνι και μοσχομύριζαν.Δεν βγήκαν τραγανά αλλά αφράτα. Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγούλα
    #
    Σχόλιο από evita_v, 3-12-10  
    Πολύ ωραία, απλά και εύκολα κουλουράκια. Το μόνο που θα πρότεινα σε αυτούς που θα βάλουν σουσάμι, είναι να το βάλουν μέσα στη ζύμη γιατι εγώ που το "κόλλησα" βρέχοντας τα κουλουράκια με νερό, το σουσάμι ξεκολούσε μόλις έπιανες το κουλουράκι στα χέρια.
    #
    Σχόλιο από katerina81, 15-12-10  
    πολυ νοστιμα, αν και εβαλα μισο φαρινα -μισο μπλε αλευρι (και κανονικα την σοδα) -τελευταια στιγμη ειδα οτι δεν φτανει το μπλε. απο τις φωτο βλεπω οτι τα δικα μου εγιναν πιο φουσκωτα. παρα πολυ ωραια, σε μερικα εκανα λακουβιτσα και εβαλα μαρμελαδα με λιγο μελι και σταφιδες... εμεινε πιο μαλακο εκει και μυρωδατο. ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 25-12-10  
    Πολύ ωράια και εύκολα. Έφτιαξα σχεδιάκια με κουπατ, και αφού φάγαμε την πρώτη δόση, τα ξαναέκανα. Μόνο που την δεύτερη φορά για να γίνουν πιο "γιορταστικά" τα βούτηξα σε κουβερτούρα άσπρη και μαύρη και τα στόλισα με χρωματιστή τρούφα.Και σε μερικά έριξα άχνη και έγιναν σαν μικροί κουραμπιέδες! Σκέτα πάντως είναι πιο νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-3-11  
    Τα ξανακάναμε με κάποιες παραλλαγές. Βάλαμε σκούρα καστανή ζάχαρη αντί για κανονική και τεντούρα αντί για κονιάκ. Επίσης βάλαμε και λίγο αλεύρι ολικής.
    Πήρε λιγότερο αλεύρι η ζύμη, αλλά έγιναν φανταστικά. Πάρα πολύ νόστιμα, μυρωδάτα και αφράτα, απλώς πιο σκούρα στην όψη.
    strmel ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τα πιτσιρίκια μου! Δεν υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι να κάνεις τη μισή δόση, αρκεί να βάλεις τα μισά υλικά. Να σου πω όμως πως νομίζω θα το μετανιώσεις, γιατί μια δόση δε φτάνει :)
    #
    Σχόλιο από mele, 11-5-11  
    Λοιπόν, επέστρεψα γιατί έκανα την παραλλαγή και φυσικά....Βγήκαν σούπερ αυτά τα θεσπέσια κουλούρια!!!

    Εγώ αντί για απλό αλεύρι έβαλα περίπου 300 γρ. βρώμη αλεσμένη στο μπλέντερ και μετά συμπλήρωσα με αλεύρι ολικής μέχρι να δέσει η ζύμη! Αυτά με δοσεις λίγο λιγότερες από ολόκληρο ποτηρι (λάδι-πορτοκάλι-ζάχαρη). Μπράβο! Τα έχω πλέον σαν ένα υγιεινότατο και θρεπτικότατο πρωινό! Ευχαριστώ πολύ για αυτή την συνταγή!!! Ανέβασα και φωτογραφία!
    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 23-5-11  
    Έχω μία συνταγή από τη θεία στο χωριό που φτιάχνουμε πολύ συχνά και εμείς εδώ. Τα φτιάχνω με αλεύρι σταρένιο(το κίτρινο που είναι για ζυμωτό ψωμί)όπως τα φτιάχνουν στο χωριό. Γίνονται εξαιρετικά τριφτά και βέβαια νόστιμα και μυρωδάτα λόγω των μπαχαρικών. Νομίζω ότι η γεύση απογειώνεται αν το ξύσμα είναι από νεράτζι ή περγαμόντο που κρατάω πάντα στην κατάψυξη από όταν φτιάχνω γλυκό του κουταλιού. Θέλουν προσοχή στην ποσότητα του αλευριού. Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 19-7-11  
    Τι να πω για αυτά τα θεσπέσια κουλουράκια;!
    Ψάχνω συνεχώς υγιεινές συνταγές και αυτή την κατοχυρώνω. Έκανα τη μισή δόση βάζοντας φαρίνα ολικής άλεσης(χωρίς σόδα) και 5 κσ γλυκαντικό(παρέλειψα εντελώς τη ζάχαρη)
    Θρεπτικότατα και με λίγες θερμίδες λοιπον :)
    #
    Σχόλιο από tsantsamini, 18-11-11  
    Αν μπορούσα να βάλω και παραπάνω πηρουνάκια θα έβαζα!!! Είναι τέλεια!! Έκανα τα μισά με σουσάμι και τα άλλα μισά αφού κρυώσανε τα βούτησα σε λιωμένη κουβερτούρα... ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
    #
    Σχόλιο από rouli726, 23-2-12  
    πολύ καλή κι απλή συνταγή με λίγα υλικά!μπράβο!
    ήδη ψήνω τα πρώτα και μόνο και μόνο από άρωμα σκίζουν!!! ακόμη και ωμή η ζύμη είναι νόστιμη κι αυτό λέει πολλά.
    εγώ επειδή δε μου έβγαινε ένα ποτήρι ο χυμός από το ένα και μοναδικό πορτοκάλι που είχα, πρόσθεσα στο ποτήρι νερό για να συμπληρωθεί.
    έβαλα επίσης 2 βανίλιες για περισσότερο άρωμα και μισό ποτήρι κρασιού γάλα,δν είχα ούτε κονιάκ όπως καταλάβατε!
    αντί για σόδα έβαλα ίδια ποσότητα μπέικιν.
    η ζύμη μου βγήκε εξαιρετική, σα πλαστελίνη πλαθόταν, μου πήρε σχεδόν 900 γρ αλέυρι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μπισκότα και κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  -ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της efitax