Κουλουράκια - Μπισκοτάκια αρωματικά
Μπισκοτοκουλουράκια όλο άρωμα. Πορτοκάλια και μανταρίνια ολόκληρα στη ζύμη δίνουν γεύση και άρωμα!! Είναι και νηστίσιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ τους έριξα, ΠΡΙΝ τα ψήσω ζάχαρη που είχα ρίξει δυο σταγόνες χρώμα {χρωματιστή ζάχαρη}. Χώρισα 100 γρ. ζάχαρη σε τρία διαφορετικά μπολ έριξα κίτρινο, κόκκινο, πράσινο χρώμα, πασπάλισα κάθε μπισκότο και τα έψησα! Τα έφτιαξα σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια.
Υλικά
-
1.200 γρ φαρίνα (περίπου)
-
1 ποτήρι λάδι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
κανέλα και γαρύφαλο
-
2 βανίλιες με άρωμα κανέλας
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 πορτοκάλια με την φλούδα τους
-
3-4 μανταρίνια με τη φλούδα τους
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη, το μέλι, τα κανελογαρύφαλλα και τις βανίλιες. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια, μανταρίνια,στο multi (αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει από κουκούτσια), ολόκληρα με τη φλούδα τους και τα προσθέτουμε στο μίγμα λαδιού.
-
2
Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
-
3
Προσθέτουμε τη φαρίνα με το μπέικιν σιγά,
-
4
Ώσπου να αποκτήσουμε μαλακή ζύμη. Αφήνουμε μία ώρα τη ζύμη μας.
-
5
Πλάθουμε κουλουράκια
-
6
Ή μπισκότα σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε τα κουλούρια 25'με 30' ενώ τα μπισκότα 15' στους 160β.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα γλασάρουμε με γλάσο άχνης και χυμού πορτοκάλι χρωματίζοντάς το με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Σχόλια