Κουλουράκια νηστίσιμα και αρωματικά της Ελένης

Εύκολα, γρήγορα και αρωματικά μπισκοτάκια της γειτόνισσας της μαμάς στα Γιάννενα. Ελένη σε ευχαριστούμε για τα κουλουράκια και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για καρύδια να βάλουμε ένα φακελάκι σουσάμι το οποίο θα έχουμε καβουρδίσει ελαφρώς.Αυξομειώνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο κατά τα γούστα μας.Όσο πιο ψημένα τόσο πιο τραγανά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό σε μια λεκανίτσα.
-
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε ελαφρώς να λιώσουν.
-
3
Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ και προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα.
-
4
Προσθέτουμε το baking στο αλεύρι και το αλεύρι στο μείγμα των υγρών.
-
5
Κρατάμε λίγο από το αλεύρι και προσθέτουμε και τα καρύδια.
-
6
Προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ως να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα.
-
7
Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180-200οC για 15-20 λεπτά.
-
8
Όταν κρυώσουν φυλάμε σε βάζο που κλείνει καλά.
Σχόλια